Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.06.2010.

22:32

Grupa G: Severna Koreja - Obala Slonovače (16h)

U trećem kolu G grupe Svetskog prvenstva u Južnoj Africi sastaju se reprezentacije Severne Koreje i Obale Slonovače.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Ta utakmica se igra u petak od 16 časova na stadionu ’Mbombela’ u Nelspruitu.

Obale Slonovače će pokušati da protiv Severne Koreje napravi nesvakidašnje čudo i da se plasira u osminu finala Mundijala. Pred izabranicima selektora Svena Gorana Eriksona je gotovo nemoguća misija, pošto im je neophodna pobeda od čak devet golova razlike, uz trijumf Brazila nad Portugalom.

To praktično znači da je jedna od najjačih afričkih selekcija svoje šanse za prolazak u drugi krug svela na domen teorije. Od ’slonova’ se mnogo više očekivalo, a i oni sami su, pre početka SP, najavljivali veliki uspeh na turniru u Južnoj Africi.

Sa druge strane, reprezentacija Severne Koreje je na prva dva meča prikazala dva potpuno različita lica. Na premijeri protiv Brazila su pokazali koliko umeju da budu neugodan rival i kako se uspešno može parirati mnogo kvalitetnijem protivniku, dok su ih Portugalci deklasirali sa ubedljivih 7:0.

"Znamo da nam je potrebno pravo čudo. Samo nam Bog može pomoći", iskren je bio Artur Boka koji, ipak, ne gubi nadu, pošto smatra da je Portugal pokazao da je moguće ubedljivo savladati Severnu Koreju.

Prema njegovim rečima, reprezentacija Severne Koreje ima kvalitet, ali je očigledno da u završnici akcija imaju velike probleme.

Obala Slonovače je na Mundijalima debitovala pre četiri godine u Nemačkoj. Ta afrička selekcija je tada, porazima od Holandije i Argentine, još pre poslednjeg kola izgubila sve šanse za prolazak u osminu finala. Jedinu pobedu u istoriji Mundijala ’slonovi’ su zabležili protiv selekcije Srbije i Crne Gore (3:2).

Severna Koreja je već posle drugog kola i ubedljivog poraza od Portugala izgubile sve šanse da prođe u osminu finala, pa će protiv Obale Slonovače će igrati za nacionalnu čast.

Selektor Kim Džong Hun najavio je da će ponovo menjati taktiku, a ovoga puta njegovi defanzivci će posebnu pažnju obratiti na fudbalera londonskog Čelsija Didijea Drogbu.

Selektor Severne Koreje nije želeo da precizira kako će izgledati tim u susretu sa Obalom Slonovače, niti da komentariše plasman Južne Koreje u drugu fazu takmičenja.

Severna Koreja je na svom jedinom prethodnom nastupu na Svetskom prvenstvu 1966. godine bila apsolutni hit. Fudbaleri te zemlje su tada stigli čak do četvrtfinala, gde ih je eliminisao Portugal (5:3).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu