Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.06.2010.

22:24

'Japanski car' srušio Dansku

Fudbalska reprezentacija Japana pobedila je Dansku sa 3:1 u poslednjem meču F grupe Svetskog prvenstva i u osmini finala će igrati sa selekcijom Paragvaja.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Iako im je odgovarao i remi, ‘Samuraji’ su predvođeni Keisukeom Hondom stigli do novog trijumfa.

‘Japanski car’ postigao je prvi gol, prednost je do poluvremena duplirao Jasuhito Endo, Tomason je smanjio iz penala u 81. minutu, a Okazaki je na divno dodavanje Honde postavio konačni rezultat.

Japanci su odigrali odlično, hrabro i smireno, što im je na kraju donelo pobedu uz sigurno najbolju partiju na prvenstvu.

Azijski tim do vođstva je došao fenomenalnim pogotkom Keisukea Honde u 17. minutu – fudbaler CSKA je sa 35m iz slobodnog udarca postigao gol u bliži ugao golmana Sorensena i doneo neopisivu radost ’Samurajima’.

U 30. minutu Japanci su ponovo iz prekida došli do gola – Jasuhito Endo je sa 20-ak metara prebacio ’živi zid’ i pogodio levi ugao Sorensenovog gola, koji uprkos paradi nije uspeo da odbrani šut.

Pitanje prolaska tada je već praktično bilo rešeno jer je Japancima odgovarao i remi. U 50. minutu posle greške Sorensena lopta je pogodila prečku, a potom je Danska preuzela inicijativu i Tomason se nije najbolje snašao u dva navrata pred golom ekipe Takešija Okade.

U 79. minutu Larsen je pogodio prečku, a minut kasnije dosuđen je penal posle duela Hasebea i Agera. Golman Kavašima odbranio je jedanaesterac Tomasonu, ali je napadač Danaca natrčao i sproveo loptu u gol.

Na tri minuta do kraja Honda je maestralno asistirao Šinđiju Okazakiju, a rezervisti je jedino preostalo da plasira loptu u prazan gol za veliki trijumf Japana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu