Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.06.2010.

18:21

Paragvaj remijem stigao do prvog mesta u grupi

U trećem kolu F grupe fudbaleri Paragvaja su remizirali sa selekcijom Novog Zelanda (0:0) i plasirali se u osminu finala Svetskog prvenstva kao lideri te grupe.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

U drugom meču u F grupi Slovačka je napravila veliko iznenađenje i savladala Italiju (3:2), pa će jedini debitant na Mundijalu, takođe, igrati u drugoj rundi.

Paragvaj će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe iz E grupe.

Holandija će verovatno biti prva u toj grupi, dok će selekcije Japana i Danske u direktnom duelu odlučivati o tome ko će 'lalama' praviti društvo u drugom krugu takmičenja.

Izabranici selektora Herarda Martina su i uoči poslednjeg kola bili u najboljoj situaciji, a remi sa Novim Zelandom u Polokvaneu je Paragvajcima omogućio da, sa pet osvojenih bodova, takmičenje u grupi završe na prvom mestu.

Sa druge strane, selekcija Novog Zelanda je takmičenje završila bez poraza, sa tri remija, ali ih je slaba realizacija na kraju koštala eliminacije sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Fudbaleri Paragvaja su protiv Novog Zelanda uradili tačno ono što su i želeli – osvojili bod koji ih je odveo u drugu rundu. U takvoj postavci igre Južnoamerikanci nisu stvorili puno prilika i nisu želeli previše da rizikuju, dok je Novi Zeland ostao veran svojoj defanzivnoj taktici.

Početak meča su obeležile prilike iz slobodnih udaraca za oba tima, ali veoma jake i dobro organizovane odbrane nisu davale previše prostora za napadačima, pa se najviše igralo na sredini terena.

Kapiten Paragvaja DenisKanisa je imao najbolju šansu u prvom poluvremenu, ali je njegov pokušaj u 30. minutu, ipak, otišao preko gola.

Fudbaleri Novog Zelanda su eventualnom pobedom imali priliku da se plasiraju u narednu fazu takmičenja, prvi put u istoriji, pa su u nastavku meča prikazali nešto ofanzivniju igru. 'Kiviji' su u 48. minutu došli na korak od vođstva, ali je Sajmon Eliot bio neprecizan, posle sjajnog prodora Tonija Lokhida po levoj strani.

Koliko su obe ekipe igrale defanzivno najbolje pokazuje podatak da je prvi korner izveden tek u 62. minutu.

I Paragvaj je imao nekoliko prilika da povede, ali je golman Novog Zelanda Mark Paston odlično intervenisao. Prvo je zaustavio pokušaj glavom Kristijana Riverosa, da bi potom, u 76. minutu, prvo zaustavio udarac Edgara Benitesa, a zatim u poslednjem trenutku intervenisao ispred Lukasa Bariosa koji je pokušao da odbijenu loptu smesti u mrežu. Paston je do kraja meča još dva puta zaustavio izgledne pokušaje Roke Santa Kruza i verovatno je najzašlužniji za novi remi Novog Zelanda.

Bez obzira na eliminaciju sa SP izabranici Rikija Herberta su u Južnoj Africi postigli istorijski uspeh, pošto su takmičenje završili bez poraza i osvojili prve bodove na Mundijalina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu