Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.06.2010.

22:23

Grupa C: Slovenija - Engleska (16h)

U susretu trećeg kola C grupe na Mundijalu u Južnoj Africi u Port Elizabetu se sastaju reprezentacije Engleske i Slovenije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Slovenci bi osvajanjem boda napravili veliko iznenađenje i plasirali se medju 16 najboljih reprezentacija na svetu, dok je državnom timu Engleske, koji je u Južnu Afriku doputovao kao jedan od najvećih favorita za osvajanje titule planetarnog šampiona, pobeda neophodna nakon dva neubedljiva remija protiv SAD i Alžira.

Pred istorijski meč sa "Gordim Albionom" selektor Kek ima puno problema jer povređeni Nejč Pečnik neće sigurno nastupiti, dok je iskusni štoper Marko Šuler pod znakom pitanja.

"Na ovom šampionatu već smo uradili mnogo toga. Osvojili smo prve bodove u istoriji i zabeležili prvu pobedu", podsetio je Kek.

Slovenački selektor je istakao da su njegovi izabranici "celu naciju učinili ponosnom" i dodao da će u meču odluke svi njihovi sunarodnici biti uz državni tim.

"Učinićemo sve da zadržimo osmehe na licima ljudi u našoj zemlji i da obradujemo navijače još jednim fantastičnim uspehom", rekao je Kek, koji će i protiv Engleske na teren najverovatnije izvesti formaciju 4-4-2.

Selektor Engleske Fabio Kapelo nalazi se pred najtežim ispitom od kada je seo na klupu "Gordog Albiona". Eventualni remi bio bi ravan porazu, pošto su njegovi izabranici u grupi, za koju se očekivalo da će predstavljati produžetak priprema za odlučujuće okršaje na Mundijalu, veoma loše odradili dosadašnji deo posla.

Vezni fudbaler Frenk Lampard upozorio je saigrače da, bez obzira na tenziju i značaj meča, sutra moraju da odigraju "mirno i koncentrisano" i da pokažu "ono što umeju i što rade svakog vikenda u utakmicama svojih klubova".

Nekadašnji kapiten Džin Teri složio se sa klupskim drugom iz Čelsija dodavši da je "ekipa ujedinjena i željna da se konačno dokaže na velikoj sceni".

"Imamo punu podršku selektora Kapela. Mislim da je to najznačajniji faktor u pripremi utakmice sa Slovenijom. Razmišljamo samo o pobedi koja bi nam obezbedila plasman u osminu finala", rekao je Teri.

Najviše problema Kapelo ima u defanzivnom redu. Kapiten Rio Ferdinand se povredio neposredno uoči početka šampionata, Ledli King je na meču protiv SAD povredjen, dok će Džejmi Karager porpustiti sutrašnji duel zbog parnih kartona.

Jedina opcija na poziciji partnera Teriju pred golom Dejvida Džejmsa sada je prvotimac londonskog Vest Hema Metju Apson, koji će početi utakmicu protiv Slovenije i zabeležiti svoj prvi nastup u dresu reprezentacije Engleske.

Uprkos veoma bledom utisku koji su Englezi ostavili u meču sa Alžirom prinudna izmena na poziciji štopera biće jedina promena u sastavu selektora Kapela.

Utakmica Slovenija - Engleska igra se u sredu od 16 časova na stadionu "Nelson Mendela Bej" u Port Elizabetu, a sudiće Nemac Volfgang Štark sa sunarodnicima Janom Hendrikom Salverom i Mikom Pikelom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu