Nova vest
Fudbal

Subota, 19.06.2010.

23:24

Kjuel: "Crveni karton me je uništio"

Australijski fudbaler Hari Kjuel istakao je da je potpuno uništen nakon što je dobio crveni karton u meču protv Gane (1:1) na Svetskom prvenstvu.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Kjuel je posle meča sa Ganom ocenio da nije zaslužio crveni karton i da je italijanski sudija Roberto Roseti napravio grešku što ga je isključio.

Napadač Galatasaraja je dobio crveni karton pošto je ga je lopta pogodila u ruku na gol liniji, posle udarca Džonatana Asamoe.

Sudija Roberto Roseti odmah mu je pokazao crveni karton, a Kjuel ga je uporno pozivao da pogleda ponovljeni snimak na velikom ekranu na stadionu i uveri se da nije bilo namere.

"Mislim da je pogledao na ekran, ali on je sudija i ne možete mu govoriti šta da radi. On je sudija, porota i dželat. Uništen sam, taj čovek je ubio moje Svetsko prvenstvo", rekao je 31-godišnji Kjuel.

Igrač je rekao da nije bilo šanse da izbegne da ga lopta pogodi u ruku.

"U redu, možda je pogodila moju ruku, ali to nikako nije bila moja namera. Jednostavno nisam mogao da izbegnem loptu...Pokušao sam da iskoristim grudi, da igram po pravilima, ali sudija je to drugačije protumačio i verovatno je jedini čovek koji je to video na taj način", rekao je Kjuel, koji je ostatak utakmice gledao u svlačionici.

"Nismo imali sreće. Mislim da smo imali više izglednih prilika, ali nam se nije dalo. Šteta", zaključio je razočarani Kjuel.

Napadač je dobio automatsku suspenziju od tri meča, što znači da će propustiti meč poslednjeg kola C grupe, protiv Srbije. Ako želi da prođe u drugu fazu, Australija pre svega mora da pobedi ’Orlove’, ali će plasman ’kengura’ u drugi krug zavisiti i od ishoda meča Gana – Nemačka.

Protiv Srbije, u timu Australije neće biti ni Krega Mura, koji je dobio drugi žuti karton protiv Gane i najavio da se povlači iz reprezentacije posle Mundijala u Južnoj Africi. Sa druge strane, u tim se vraća Tim Kejhil koji je dobio crveni karton u prvom meču, koji je Australija izgubila od Nemačke 4:0.

Kapiten ’kengura’ Lukas Nil rekao je da je ekipa sada dodatno motivisana, pošto svi igrači žele da izbore plasman u drugu rundu, kako bi Kjuel i Mur imali prilike sa odigraju još neki meč na Svetskom prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu