Fudbal 34

Subota, 19.06.2010.

23:24

Kjuel: "Crveni karton me je uništio"

Australijski fudbaler Hari Kjuel istakao je da je potpuno uništen nakon što je dobio crveni karton u meču protv Gane (1:1) na Svetskom prvenstvu.

Kjuel: "Crveni karton me je uništio" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

LazarBL

pre 13 godina

Vidim da puno vas prica o tom crvenom kartonu, i naravno cist CRVENI je u pitanju. Moje vidjenje, zamislite ovu situaciju, napadac predribla zadnjeg igraca i ide ka golu, sto znaci cista gol sansa, zadnji ga stigne i napravi faul, dal je namjera ili ne to je drugo pitanje, ali znaci cist Crveni ako je u sesnaestercu i cist penal. Isto tako je i sa ovom rukom, cist CRVENI i cist PENAL kao suza. Pozdrav iz Banjaluke i napred orlovi, ludnica bila u BL poslije pobjede nad Pancerima.

mali vozd - za pravedniji fudbal

pre 13 godina

Po sadasnjim pravilima, to jeste crveni karton; realno, kada bi FIFA dozvolila
upotrebu snimka, moglo bi da se sa lakocom utvrdi da igranje rukom nije bilo namerno...
FIFA bi trebala da ukine suspenziju za Kjuela - covek bi trebao da igra protiv Srbije
Nas fudbalski savez bi mogao da uputi pismo FIFA i zatrazi ukidanje suspenzije za Kjuela -
NEKA POBEDI BOLJI TIM! Neka nam je Bog u pomoci!!!

Djorgo

pre 13 godina

Za karakter i zalaganje Australijanici zasluzuju cistu desetku i nas respekt. Ako im budemo ravni po ovoim osobinama, onda nasa tehnika i darza igru mogu da presude i pobedimo. Bice dramaticno u svakom slucaju ...

Milosh2107

pre 13 godina

potpuno opravdano je dobio crveni karton,igranje rukom na gol liniji se kaznjava crvenim kartonom,bez obzira da li je postojala namera...
e sad,samo mi nije jasno kako Kejhil moze da igra protiv nas kada je dobio direktan crveni karton protiv nemacke,sto znaci da bi trebalo da bude najmanje 2 ili 3 utakmice suspendovan...

shaka zulu

pre 13 godina

Ajd da i ja iznesem svoj stav o tom crvenom kartonu, namera nije postojala, lopta je isla ka ruci a ne obrtno i pritom je ruka bila u prirodnom polozaju, u celoj toj prici sudija je mogao i da ignorise situaciju.

Kad je vec svirao penal nije ni pod razno trebao da da crveni, namera nije postojala a ni robot u sekundi ne moze da skloni ruku.

Sto se tice utakmice , nadam se da ce biti dobra za gledanje i nek pobedi bolji


Srbija

Bojan C.

pre 13 godina

Zaslužio je crveni karton, stajao je na gol-liniji, i sprečio pogodak. Sudija nije tu da razmišlja šta je on hteo ili nije hteo, nije on psihoanalitičar igračima.

Kjuel je imao dovoljno vremena da privuče ruku sebi, a nije to uradio. Eventualno ne bi bio crveni da ga je lopta stvarno napucala, a išla u gol, s neke manje razdaljine, na primer. Tada bi samo bio penal. Vidi se na snimku da je prvo ispružio ruku, pa počeo da je vraća, i tada ga ja udarila. To što se mediji u Australiji i Nemačkoj žale pokazuju da ni oni nisu imuni na kuknjavu i prenemaganje kada ne igraju dobro, što samo znači da nisu ništa bolji od nas, iako su mnogo veće države.

To neka nam služi kao dokaz da smo ipak bolji nego što mislimo, ili barem da nismo gori od drugih.

Kontrolor sudjenja

pre 13 godina

Crveni karton se dodeljuje samo kada postoji namera da se spreci pogodak (zaustavljanjem ili menjanjem pravca upucenoj lopti). Penal je ispravno dosudjen, jer u tom slucaju nije bitno da li namera postoji ili ne, vazno je samo da je on rukom sprecio pogodak. Medjutim, posto je ruka u prirodnom polozaju i posto ocigledno ne postoji namera da se njome igre, Kjuel nije zasluzio ni zuti, a kamoli crveni karton. Ako FS Australije ima imalo mozga, zalice se na ovu odluku, crveni karton ce posle pregledanog snimka biti ponisten i on ce moci da igra protiv Srbije.
(One night in May, 20. jun 2010 10:05)

Momak...On jeste igrao rukom i sprijecio je pogodak.Cim je sudija svirao,znaci da je utvrdio namjeru a i vidi se da je postojala namjera jer se naginjao na desnu stranu ne bi li rukom sprijecio loptu da udje u gol.Nebitno sto je ruka bila uz tijelo,on je igrao rukom uz namjeru da sprijeci pogodak.Drugo je da je njega lopta pogodila,ali on se fino nageo da sprijeci loptu da udje u gol i odigrao ju je rukom.I plus,to se desilo na gol-liniji,cime je sprijecio pogodak.Znaci crveni karton i kazneni udarac.Nista sporno.

vlado

pre 13 godina

pravila, ocigledno, nisu jasna tebi, a ne njemu. Crveni karton se dodeljuje samo kada postoji namera da se spreci pogodak (zaustavljanjem ili menjanjem pravca upucenoj lopti). Penal je ispravno dosudjen, jer u tom slucaju nije bitno da li namera postoji ili ne, vazno je samo da je on rukom sprecio pogodak. Medjutim, posto je ruka u prirodnom polozaju i posto ocigledno ne postoji namera da se njome igre, Kjuel nije zasluzio ni zuti, a kamoli crveni karton. Ako FS Australije ima imalo mozga, zalice se na ovu odluku, crveni karton ce posle pregledanog snimka biti ponisten i on ce moci da igra protiv Srbije.
(One night in May, 20. jun 2010 10:05)

Sveznalice, pojma nemas! Kjuel je igranjem rukom sprijecio cist gol i tu nema govora o tome da li crveni ili ne. Zalili se ili ne Kjuel sigurno nece igrati.

Dragan85

pre 13 godina

@One night in May
Covece, on je rukom sprecio siguran gol... sta tu ima da se raspravlja, to je crveni karton.
Nije ga covek napucao sa 2-3m, ta lopta je letela 12m! Da je hteo, mogao je da pomeri ruku.

Ivan

pre 13 godina

Nije trebao da mu da crveni, penal jeste, ali u ovoj situaciji ni robot ne bi sklonio ruku.
Mislim da Gana ima dosta lepu podrsku od sudija i bas me zanima kako ce biti sa Nemackom, koja sad u ovoj situaciji mora na pobedu.

One night in May

pre 13 godina

Njemu nisu najjasnija pravila. On je rukom zaustavio loptu da ne udje u gol... namerno ili ne... to je crveni karton.
(Dragan85, 19. jun 2010 23:59)

pravila, ocigledno, nisu jasna tebi, a ne njemu. Crveni karton se dodeljuje samo kada postoji namera da se spreci pogodak (zaustavljanjem ili menjanjem pravca upucenoj lopti). Penal je ispravno dosudjen, jer u tom slucaju nije bitno da li namera postoji ili ne, vazno je samo da je on rukom sprecio pogodak. Medjutim, posto je ruka u prirodnom polozaju i posto ocigledno ne postoji namera da se njome igre, Kjuel nije zasluzio ni zuti, a kamoli crveni karton. Ako FS Australije ima imalo mozga, zalice se na ovu odluku, crveni karton ce posle pregledanog snimka biti ponisten i on ce moci da igra protiv Srbije.

vlada

pre 13 godina

utzo
nemoraju u potpunosti da jure gol razliku u slucaju da gana dobije nemce a oni Nas.Videcemo sta ce biti,Bog je cudesan reziser,mozda ove godine izrezira nesto veliko i za Srbiju que sera sera.
Srbija do Johanezburga!!!

Milan

pre 13 godina

Hrvati prenose kuknjavu australijskih medija kako nisu isti kriterijumi sudjenja za sve tj. zasto i Vidic nije dobio crveni. Vidic svojim "aktom" nije sprecio 100%-tnu sansu vec je presekao jedan relativno bezopasan centarsut i u stvari svojom gluposcu stvorio Nemcima 100%-tnu sansu.

S druge strane, Kjuel je sa gol linije izbio loptu koja je isla direktno u gol! Zato je dobio crveni karton. Slicno kao i kod profesionalnog faula (ono sto je Klose uradio i oko cega isto tako kukaju) sudija kaznjava nameru, a ne sam cin. Jasno mi je da Australija prati fudbal od juce, ali bi Nemci i Hrvati trebali znati bolje. Za profesionalni faul se cak i u Premijer Ligi gde se tolerise veoma ostra igra daje zuti karton, opet, ne zbog ostrine prekrsaja vec zbog namere igraca da osujeti akciju protivnika na nedozvoljen nacin koji se obicno diriguje vec iz svlacionice tj. Nemci su najverovatnije dobili instrukcije da rade takve faulove na odredjenim igracima kako bi presekli nase napade i dali vremena svojoj odbrani da se postavi. Izvinjavam se na dugackom komentaru, ali muka mi je od toga kako se sad prave nevini i ponasaju se kao da svi prate fudbal od juce, a znaju veoma dobro sta su i zasto su to radili.

realno

pre 13 godina

e,pa,ako ne pobedimo jednu Australiju bez Kjuela i standardnog stopera Mura onda stvarno ni ne zasluzujemo ds se nadjemo u drugom krugu!pre pocetka mundijala da je ponudjeno da plasman u drugi krug obezbedimo jedino i iskljucivo jedino pobedom protiv Australije ne vidim da neko ne bi pristao,a u ovoj situaciji jos su oslabljeni za pomenuta dva igraca!Mada nismo ni Ganu pobedili bez Esijena i Muntarija!

cones

pre 13 godina

mozda je stvarno malo previse ostra odluka. da je i hteo namerno da igra rukom, valjda je dovoljna kazna penal i recimo zuti karton... ugl pogledacu opet snimak, mada imam utisak da je direktan crveni previse.

ciganDOgroba

pre 13 godina

Koja je razlika izmedju ovog crvenog kartona i direktnog crvenog kartona koji je dobio Tim Kejhil protiv Nemacke?
Za ovaj se dobije tri utakmice a za onaj samo jedna. I jedno i drugo nevalja jer je logicno da direktan crveni bude dve utakmice kazne!

Vik

pre 13 godina

slazem se, ruka je bila uz telo i videlo se da nije namera, sta da radi, da sklanja ruku? Ne, nije je namerno stavio da odbrani... nije on Srbin da igra rukom u sesnajstercu :)))))

milossan

pre 13 godina

Žao mi je Kjuela. Videlo se jasno da uopšte nije mogao da izbegne da ga lopta pogodi u ruku. Čemu vodi ovako surovo suđenje? Znaju li FIFA i njene sudije šta je namera, šta je nehat, a to se uči među prvim lekcijama u pravu? I da stvar bude gora, dobio je tri utakmice neigranja kao kaznu! Pa koliko bi trebalo da dobiju Kuzmanović i Vidić, koji su namerno igrali rukom!? Kakvi su to aršini?

genius

pre 13 godina

Nisam baš neki stručnjak, ali koliko sam danas video, bekovi im baš nešto i nisu brzi. To znači da ako budu jurili 3-4 gola, i ako postave odbranu na 30m, Lane i Krasić trebaju čudo da naprave - ako i špic proradi (koji god), trebalo bi da imamo dobijenu utakmicu.
SAMO NAPRED!!!

utzo

pre 13 godina

E sad ste nasli da se dodatno motivisete!
Bice veoma tesko protiv njih! Svarcer brani odlicno, treba ce nam mozda i bolja igra nego protiv Nemaca, mada olaksanje je to sto oni moraju da jure gol razliku. Samo da prvi ne primimo gol!

utzo

pre 13 godina

E sad ste nasli da se dodatno motivisete!
Bice veoma tesko protiv njih! Svarcer brani odlicno, treba ce nam mozda i bolja igra nego protiv Nemaca, mada olaksanje je to sto oni moraju da jure gol razliku. Samo da prvi ne primimo gol!

Milan

pre 13 godina

Hrvati prenose kuknjavu australijskih medija kako nisu isti kriterijumi sudjenja za sve tj. zasto i Vidic nije dobio crveni. Vidic svojim "aktom" nije sprecio 100%-tnu sansu vec je presekao jedan relativno bezopasan centarsut i u stvari svojom gluposcu stvorio Nemcima 100%-tnu sansu.

S druge strane, Kjuel je sa gol linije izbio loptu koja je isla direktno u gol! Zato je dobio crveni karton. Slicno kao i kod profesionalnog faula (ono sto je Klose uradio i oko cega isto tako kukaju) sudija kaznjava nameru, a ne sam cin. Jasno mi je da Australija prati fudbal od juce, ali bi Nemci i Hrvati trebali znati bolje. Za profesionalni faul se cak i u Premijer Ligi gde se tolerise veoma ostra igra daje zuti karton, opet, ne zbog ostrine prekrsaja vec zbog namere igraca da osujeti akciju protivnika na nedozvoljen nacin koji se obicno diriguje vec iz svlacionice tj. Nemci su najverovatnije dobili instrukcije da rade takve faulove na odredjenim igracima kako bi presekli nase napade i dali vremena svojoj odbrani da se postavi. Izvinjavam se na dugackom komentaru, ali muka mi je od toga kako se sad prave nevini i ponasaju se kao da svi prate fudbal od juce, a znaju veoma dobro sta su i zasto su to radili.

genius

pre 13 godina

Nisam baš neki stručnjak, ali koliko sam danas video, bekovi im baš nešto i nisu brzi. To znači da ako budu jurili 3-4 gola, i ako postave odbranu na 30m, Lane i Krasić trebaju čudo da naprave - ako i špic proradi (koji god), trebalo bi da imamo dobijenu utakmicu.
SAMO NAPRED!!!

realno

pre 13 godina

e,pa,ako ne pobedimo jednu Australiju bez Kjuela i standardnog stopera Mura onda stvarno ni ne zasluzujemo ds se nadjemo u drugom krugu!pre pocetka mundijala da je ponudjeno da plasman u drugi krug obezbedimo jedino i iskljucivo jedino pobedom protiv Australije ne vidim da neko ne bi pristao,a u ovoj situaciji jos su oslabljeni za pomenuta dva igraca!Mada nismo ni Ganu pobedili bez Esijena i Muntarija!

Ivan

pre 13 godina

Nije trebao da mu da crveni, penal jeste, ali u ovoj situaciji ni robot ne bi sklonio ruku.
Mislim da Gana ima dosta lepu podrsku od sudija i bas me zanima kako ce biti sa Nemackom, koja sad u ovoj situaciji mora na pobedu.

vlada

pre 13 godina

utzo
nemoraju u potpunosti da jure gol razliku u slucaju da gana dobije nemce a oni Nas.Videcemo sta ce biti,Bog je cudesan reziser,mozda ove godine izrezira nesto veliko i za Srbiju que sera sera.
Srbija do Johanezburga!!!

cones

pre 13 godina

mozda je stvarno malo previse ostra odluka. da je i hteo namerno da igra rukom, valjda je dovoljna kazna penal i recimo zuti karton... ugl pogledacu opet snimak, mada imam utisak da je direktan crveni previse.

One night in May

pre 13 godina

Njemu nisu najjasnija pravila. On je rukom zaustavio loptu da ne udje u gol... namerno ili ne... to je crveni karton.
(Dragan85, 19. jun 2010 23:59)

pravila, ocigledno, nisu jasna tebi, a ne njemu. Crveni karton se dodeljuje samo kada postoji namera da se spreci pogodak (zaustavljanjem ili menjanjem pravca upucenoj lopti). Penal je ispravno dosudjen, jer u tom slucaju nije bitno da li namera postoji ili ne, vazno je samo da je on rukom sprecio pogodak. Medjutim, posto je ruka u prirodnom polozaju i posto ocigledno ne postoji namera da se njome igre, Kjuel nije zasluzio ni zuti, a kamoli crveni karton. Ako FS Australije ima imalo mozga, zalice se na ovu odluku, crveni karton ce posle pregledanog snimka biti ponisten i on ce moci da igra protiv Srbije.

milossan

pre 13 godina

Žao mi je Kjuela. Videlo se jasno da uopšte nije mogao da izbegne da ga lopta pogodi u ruku. Čemu vodi ovako surovo suđenje? Znaju li FIFA i njene sudije šta je namera, šta je nehat, a to se uči među prvim lekcijama u pravu? I da stvar bude gora, dobio je tri utakmice neigranja kao kaznu! Pa koliko bi trebalo da dobiju Kuzmanović i Vidić, koji su namerno igrali rukom!? Kakvi su to aršini?

Kontrolor sudjenja

pre 13 godina

Crveni karton se dodeljuje samo kada postoji namera da se spreci pogodak (zaustavljanjem ili menjanjem pravca upucenoj lopti). Penal je ispravno dosudjen, jer u tom slucaju nije bitno da li namera postoji ili ne, vazno je samo da je on rukom sprecio pogodak. Medjutim, posto je ruka u prirodnom polozaju i posto ocigledno ne postoji namera da se njome igre, Kjuel nije zasluzio ni zuti, a kamoli crveni karton. Ako FS Australije ima imalo mozga, zalice se na ovu odluku, crveni karton ce posle pregledanog snimka biti ponisten i on ce moci da igra protiv Srbije.
(One night in May, 20. jun 2010 10:05)

Momak...On jeste igrao rukom i sprijecio je pogodak.Cim je sudija svirao,znaci da je utvrdio namjeru a i vidi se da je postojala namjera jer se naginjao na desnu stranu ne bi li rukom sprijecio loptu da udje u gol.Nebitno sto je ruka bila uz tijelo,on je igrao rukom uz namjeru da sprijeci pogodak.Drugo je da je njega lopta pogodila,ali on se fino nageo da sprijeci loptu da udje u gol i odigrao ju je rukom.I plus,to se desilo na gol-liniji,cime je sprijecio pogodak.Znaci crveni karton i kazneni udarac.Nista sporno.

ciganDOgroba

pre 13 godina

Koja je razlika izmedju ovog crvenog kartona i direktnog crvenog kartona koji je dobio Tim Kejhil protiv Nemacke?
Za ovaj se dobije tri utakmice a za onaj samo jedna. I jedno i drugo nevalja jer je logicno da direktan crveni bude dve utakmice kazne!

vlado

pre 13 godina

pravila, ocigledno, nisu jasna tebi, a ne njemu. Crveni karton se dodeljuje samo kada postoji namera da se spreci pogodak (zaustavljanjem ili menjanjem pravca upucenoj lopti). Penal je ispravno dosudjen, jer u tom slucaju nije bitno da li namera postoji ili ne, vazno je samo da je on rukom sprecio pogodak. Medjutim, posto je ruka u prirodnom polozaju i posto ocigledno ne postoji namera da se njome igre, Kjuel nije zasluzio ni zuti, a kamoli crveni karton. Ako FS Australije ima imalo mozga, zalice se na ovu odluku, crveni karton ce posle pregledanog snimka biti ponisten i on ce moci da igra protiv Srbije.
(One night in May, 20. jun 2010 10:05)

Sveznalice, pojma nemas! Kjuel je igranjem rukom sprijecio cist gol i tu nema govora o tome da li crveni ili ne. Zalili se ili ne Kjuel sigurno nece igrati.

Vik

pre 13 godina

slazem se, ruka je bila uz telo i videlo se da nije namera, sta da radi, da sklanja ruku? Ne, nije je namerno stavio da odbrani... nije on Srbin da igra rukom u sesnajstercu :)))))

Milosh2107

pre 13 godina

potpuno opravdano je dobio crveni karton,igranje rukom na gol liniji se kaznjava crvenim kartonom,bez obzira da li je postojala namera...
e sad,samo mi nije jasno kako Kejhil moze da igra protiv nas kada je dobio direktan crveni karton protiv nemacke,sto znaci da bi trebalo da bude najmanje 2 ili 3 utakmice suspendovan...

Dragan85

pre 13 godina

@One night in May
Covece, on je rukom sprecio siguran gol... sta tu ima da se raspravlja, to je crveni karton.
Nije ga covek napucao sa 2-3m, ta lopta je letela 12m! Da je hteo, mogao je da pomeri ruku.

shaka zulu

pre 13 godina

Ajd da i ja iznesem svoj stav o tom crvenom kartonu, namera nije postojala, lopta je isla ka ruci a ne obrtno i pritom je ruka bila u prirodnom polozaju, u celoj toj prici sudija je mogao i da ignorise situaciju.

Kad je vec svirao penal nije ni pod razno trebao da da crveni, namera nije postojala a ni robot u sekundi ne moze da skloni ruku.

Sto se tice utakmice , nadam se da ce biti dobra za gledanje i nek pobedi bolji


Srbija

Bojan C.

pre 13 godina

Zaslužio je crveni karton, stajao je na gol-liniji, i sprečio pogodak. Sudija nije tu da razmišlja šta je on hteo ili nije hteo, nije on psihoanalitičar igračima.

Kjuel je imao dovoljno vremena da privuče ruku sebi, a nije to uradio. Eventualno ne bi bio crveni da ga je lopta stvarno napucala, a išla u gol, s neke manje razdaljine, na primer. Tada bi samo bio penal. Vidi se na snimku da je prvo ispružio ruku, pa počeo da je vraća, i tada ga ja udarila. To što se mediji u Australiji i Nemačkoj žale pokazuju da ni oni nisu imuni na kuknjavu i prenemaganje kada ne igraju dobro, što samo znači da nisu ništa bolji od nas, iako su mnogo veće države.

To neka nam služi kao dokaz da smo ipak bolji nego što mislimo, ili barem da nismo gori od drugih.

Djorgo

pre 13 godina

Za karakter i zalaganje Australijanici zasluzuju cistu desetku i nas respekt. Ako im budemo ravni po ovoim osobinama, onda nasa tehnika i darza igru mogu da presude i pobedimo. Bice dramaticno u svakom slucaju ...

LazarBL

pre 13 godina

Vidim da puno vas prica o tom crvenom kartonu, i naravno cist CRVENI je u pitanju. Moje vidjenje, zamislite ovu situaciju, napadac predribla zadnjeg igraca i ide ka golu, sto znaci cista gol sansa, zadnji ga stigne i napravi faul, dal je namjera ili ne to je drugo pitanje, ali znaci cist Crveni ako je u sesnaestercu i cist penal. Isto tako je i sa ovom rukom, cist CRVENI i cist PENAL kao suza. Pozdrav iz Banjaluke i napred orlovi, ludnica bila u BL poslije pobjede nad Pancerima.

mali vozd - za pravedniji fudbal

pre 13 godina

Po sadasnjim pravilima, to jeste crveni karton; realno, kada bi FIFA dozvolila
upotrebu snimka, moglo bi da se sa lakocom utvrdi da igranje rukom nije bilo namerno...
FIFA bi trebala da ukine suspenziju za Kjuela - covek bi trebao da igra protiv Srbije
Nas fudbalski savez bi mogao da uputi pismo FIFA i zatrazi ukidanje suspenzije za Kjuela -
NEKA POBEDI BOLJI TIM! Neka nam je Bog u pomoci!!!

milossan

pre 13 godina

Žao mi je Kjuela. Videlo se jasno da uopšte nije mogao da izbegne da ga lopta pogodi u ruku. Čemu vodi ovako surovo suđenje? Znaju li FIFA i njene sudije šta je namera, šta je nehat, a to se uči među prvim lekcijama u pravu? I da stvar bude gora, dobio je tri utakmice neigranja kao kaznu! Pa koliko bi trebalo da dobiju Kuzmanović i Vidić, koji su namerno igrali rukom!? Kakvi su to aršini?

One night in May

pre 13 godina

Njemu nisu najjasnija pravila. On je rukom zaustavio loptu da ne udje u gol... namerno ili ne... to je crveni karton.
(Dragan85, 19. jun 2010 23:59)

pravila, ocigledno, nisu jasna tebi, a ne njemu. Crveni karton se dodeljuje samo kada postoji namera da se spreci pogodak (zaustavljanjem ili menjanjem pravca upucenoj lopti). Penal je ispravno dosudjen, jer u tom slucaju nije bitno da li namera postoji ili ne, vazno je samo da je on rukom sprecio pogodak. Medjutim, posto je ruka u prirodnom polozaju i posto ocigledno ne postoji namera da se njome igre, Kjuel nije zasluzio ni zuti, a kamoli crveni karton. Ako FS Australije ima imalo mozga, zalice se na ovu odluku, crveni karton ce posle pregledanog snimka biti ponisten i on ce moci da igra protiv Srbije.

Vik

pre 13 godina

slazem se, ruka je bila uz telo i videlo se da nije namera, sta da radi, da sklanja ruku? Ne, nije je namerno stavio da odbrani... nije on Srbin da igra rukom u sesnajstercu :)))))

utzo

pre 13 godina

E sad ste nasli da se dodatno motivisete!
Bice veoma tesko protiv njih! Svarcer brani odlicno, treba ce nam mozda i bolja igra nego protiv Nemaca, mada olaksanje je to sto oni moraju da jure gol razliku. Samo da prvi ne primimo gol!

Kontrolor sudjenja

pre 13 godina

Crveni karton se dodeljuje samo kada postoji namera da se spreci pogodak (zaustavljanjem ili menjanjem pravca upucenoj lopti). Penal je ispravno dosudjen, jer u tom slucaju nije bitno da li namera postoji ili ne, vazno je samo da je on rukom sprecio pogodak. Medjutim, posto je ruka u prirodnom polozaju i posto ocigledno ne postoji namera da se njome igre, Kjuel nije zasluzio ni zuti, a kamoli crveni karton. Ako FS Australije ima imalo mozga, zalice se na ovu odluku, crveni karton ce posle pregledanog snimka biti ponisten i on ce moci da igra protiv Srbije.
(One night in May, 20. jun 2010 10:05)

Momak...On jeste igrao rukom i sprijecio je pogodak.Cim je sudija svirao,znaci da je utvrdio namjeru a i vidi se da je postojala namjera jer se naginjao na desnu stranu ne bi li rukom sprijecio loptu da udje u gol.Nebitno sto je ruka bila uz tijelo,on je igrao rukom uz namjeru da sprijeci pogodak.Drugo je da je njega lopta pogodila,ali on se fino nageo da sprijeci loptu da udje u gol i odigrao ju je rukom.I plus,to se desilo na gol-liniji,cime je sprijecio pogodak.Znaci crveni karton i kazneni udarac.Nista sporno.

mali vozd - za pravedniji fudbal

pre 13 godina

Po sadasnjim pravilima, to jeste crveni karton; realno, kada bi FIFA dozvolila
upotrebu snimka, moglo bi da se sa lakocom utvrdi da igranje rukom nije bilo namerno...
FIFA bi trebala da ukine suspenziju za Kjuela - covek bi trebao da igra protiv Srbije
Nas fudbalski savez bi mogao da uputi pismo FIFA i zatrazi ukidanje suspenzije za Kjuela -
NEKA POBEDI BOLJI TIM! Neka nam je Bog u pomoci!!!

ciganDOgroba

pre 13 godina

Koja je razlika izmedju ovog crvenog kartona i direktnog crvenog kartona koji je dobio Tim Kejhil protiv Nemacke?
Za ovaj se dobije tri utakmice a za onaj samo jedna. I jedno i drugo nevalja jer je logicno da direktan crveni bude dve utakmice kazne!

Dragan85

pre 13 godina

@One night in May
Covece, on je rukom sprecio siguran gol... sta tu ima da se raspravlja, to je crveni karton.
Nije ga covek napucao sa 2-3m, ta lopta je letela 12m! Da je hteo, mogao je da pomeri ruku.

Milan

pre 13 godina

Hrvati prenose kuknjavu australijskih medija kako nisu isti kriterijumi sudjenja za sve tj. zasto i Vidic nije dobio crveni. Vidic svojim "aktom" nije sprecio 100%-tnu sansu vec je presekao jedan relativno bezopasan centarsut i u stvari svojom gluposcu stvorio Nemcima 100%-tnu sansu.

S druge strane, Kjuel je sa gol linije izbio loptu koja je isla direktno u gol! Zato je dobio crveni karton. Slicno kao i kod profesionalnog faula (ono sto je Klose uradio i oko cega isto tako kukaju) sudija kaznjava nameru, a ne sam cin. Jasno mi je da Australija prati fudbal od juce, ali bi Nemci i Hrvati trebali znati bolje. Za profesionalni faul se cak i u Premijer Ligi gde se tolerise veoma ostra igra daje zuti karton, opet, ne zbog ostrine prekrsaja vec zbog namere igraca da osujeti akciju protivnika na nedozvoljen nacin koji se obicno diriguje vec iz svlacionice tj. Nemci su najverovatnije dobili instrukcije da rade takve faulove na odredjenim igracima kako bi presekli nase napade i dali vremena svojoj odbrani da se postavi. Izvinjavam se na dugackom komentaru, ali muka mi je od toga kako se sad prave nevini i ponasaju se kao da svi prate fudbal od juce, a znaju veoma dobro sta su i zasto su to radili.

cones

pre 13 godina

mozda je stvarno malo previse ostra odluka. da je i hteo namerno da igra rukom, valjda je dovoljna kazna penal i recimo zuti karton... ugl pogledacu opet snimak, mada imam utisak da je direktan crveni previse.

vlado

pre 13 godina

pravila, ocigledno, nisu jasna tebi, a ne njemu. Crveni karton se dodeljuje samo kada postoji namera da se spreci pogodak (zaustavljanjem ili menjanjem pravca upucenoj lopti). Penal je ispravno dosudjen, jer u tom slucaju nije bitno da li namera postoji ili ne, vazno je samo da je on rukom sprecio pogodak. Medjutim, posto je ruka u prirodnom polozaju i posto ocigledno ne postoji namera da se njome igre, Kjuel nije zasluzio ni zuti, a kamoli crveni karton. Ako FS Australije ima imalo mozga, zalice se na ovu odluku, crveni karton ce posle pregledanog snimka biti ponisten i on ce moci da igra protiv Srbije.
(One night in May, 20. jun 2010 10:05)

Sveznalice, pojma nemas! Kjuel je igranjem rukom sprijecio cist gol i tu nema govora o tome da li crveni ili ne. Zalili se ili ne Kjuel sigurno nece igrati.

Ivan

pre 13 godina

Nije trebao da mu da crveni, penal jeste, ali u ovoj situaciji ni robot ne bi sklonio ruku.
Mislim da Gana ima dosta lepu podrsku od sudija i bas me zanima kako ce biti sa Nemackom, koja sad u ovoj situaciji mora na pobedu.

Bojan C.

pre 13 godina

Zaslužio je crveni karton, stajao je na gol-liniji, i sprečio pogodak. Sudija nije tu da razmišlja šta je on hteo ili nije hteo, nije on psihoanalitičar igračima.

Kjuel je imao dovoljno vremena da privuče ruku sebi, a nije to uradio. Eventualno ne bi bio crveni da ga je lopta stvarno napucala, a išla u gol, s neke manje razdaljine, na primer. Tada bi samo bio penal. Vidi se na snimku da je prvo ispružio ruku, pa počeo da je vraća, i tada ga ja udarila. To što se mediji u Australiji i Nemačkoj žale pokazuju da ni oni nisu imuni na kuknjavu i prenemaganje kada ne igraju dobro, što samo znači da nisu ništa bolji od nas, iako su mnogo veće države.

To neka nam služi kao dokaz da smo ipak bolji nego što mislimo, ili barem da nismo gori od drugih.

Milosh2107

pre 13 godina

potpuno opravdano je dobio crveni karton,igranje rukom na gol liniji se kaznjava crvenim kartonom,bez obzira da li je postojala namera...
e sad,samo mi nije jasno kako Kejhil moze da igra protiv nas kada je dobio direktan crveni karton protiv nemacke,sto znaci da bi trebalo da bude najmanje 2 ili 3 utakmice suspendovan...

genius

pre 13 godina

Nisam baš neki stručnjak, ali koliko sam danas video, bekovi im baš nešto i nisu brzi. To znači da ako budu jurili 3-4 gola, i ako postave odbranu na 30m, Lane i Krasić trebaju čudo da naprave - ako i špic proradi (koji god), trebalo bi da imamo dobijenu utakmicu.
SAMO NAPRED!!!

shaka zulu

pre 13 godina

Ajd da i ja iznesem svoj stav o tom crvenom kartonu, namera nije postojala, lopta je isla ka ruci a ne obrtno i pritom je ruka bila u prirodnom polozaju, u celoj toj prici sudija je mogao i da ignorise situaciju.

Kad je vec svirao penal nije ni pod razno trebao da da crveni, namera nije postojala a ni robot u sekundi ne moze da skloni ruku.

Sto se tice utakmice , nadam se da ce biti dobra za gledanje i nek pobedi bolji


Srbija

realno

pre 13 godina

e,pa,ako ne pobedimo jednu Australiju bez Kjuela i standardnog stopera Mura onda stvarno ni ne zasluzujemo ds se nadjemo u drugom krugu!pre pocetka mundijala da je ponudjeno da plasman u drugi krug obezbedimo jedino i iskljucivo jedino pobedom protiv Australije ne vidim da neko ne bi pristao,a u ovoj situaciji jos su oslabljeni za pomenuta dva igraca!Mada nismo ni Ganu pobedili bez Esijena i Muntarija!

LazarBL

pre 13 godina

Vidim da puno vas prica o tom crvenom kartonu, i naravno cist CRVENI je u pitanju. Moje vidjenje, zamislite ovu situaciju, napadac predribla zadnjeg igraca i ide ka golu, sto znaci cista gol sansa, zadnji ga stigne i napravi faul, dal je namjera ili ne to je drugo pitanje, ali znaci cist Crveni ako je u sesnaestercu i cist penal. Isto tako je i sa ovom rukom, cist CRVENI i cist PENAL kao suza. Pozdrav iz Banjaluke i napred orlovi, ludnica bila u BL poslije pobjede nad Pancerima.

vlada

pre 13 godina

utzo
nemoraju u potpunosti da jure gol razliku u slucaju da gana dobije nemce a oni Nas.Videcemo sta ce biti,Bog je cudesan reziser,mozda ove godine izrezira nesto veliko i za Srbiju que sera sera.
Srbija do Johanezburga!!!

Djorgo

pre 13 godina

Za karakter i zalaganje Australijanici zasluzuju cistu desetku i nas respekt. Ako im budemo ravni po ovoim osobinama, onda nasa tehnika i darza igru mogu da presude i pobedimo. Bice dramaticno u svakom slucaju ...