Nova vest
Fudbal

Subota, 19.06.2010.

22:32

Preokret Danske protiv Kameruna

Selekcija Danske napravila je preokret i pobedila Kamerun sa 2:1 (1:1) u drugom kolu grupe E na SP 2010.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kamerun je rano poveo, u desetom minutu preko Samjuela Etoa koji je iskoristio grešku rivala i dodavanje Veba.

U 33. minut Danska stiže do izjednačenja, a strelac je bio Bentner kojeg je odlično proigrao Romedal. Iskusni igrač Ajaksa sjajnu partiju krunisao je pogotkom u drugom poluvremenu kojim je doneo veliku pobedu Danskoj.

U prvom meču drugog kola u ovoj grupi, Holandija je sa 1:0 pobedila Japan i obezbedila mesto u nastavku takmičenja, pa će Danci u direktnom duelu sa Japanom odlučivati o drugom putniku u osminu finala.

Prvi minuti meča protekli su znaku Kameruna koji je pokušao da brzo stigne do gola. Već u drugom minutu Vebo je pronašao Asue-Ekota na 15 metara od gola, ali je Danci ipak stigli da izblokiraju njegov šut. Samo pet minuta kasnije "vikinzi" su uzvratili, ali je Romedal upropastio solidnu šansu šutiravši preko gola.

Tri minute kasnije to su Kamerunci kaznili. Kristijan Poulsen napravio je katastrofalnu grešku i dodao loptu Vebu koji je našao usamljenog Etoa u sredini, a kapiten "lavova" rutinski savladao Sorensena za 1:0.

Danska je preuzela kotrolu terena, ali je Kamerun prvi stigao do nove šanse. Emana je pokupio loptu na ivici kaznenog prostora, ali je bio neprecizan u pokušaju da pogodi donji desni ugao danskog gola.

Terensku inicijativu Danci su konačno iskoristili u 33. minutu. Romedal je nadigrao ofsajd zamku rivala, sjajno prošao po desnoj strani, a onda gurnuo loptu prema Bentneru u sredinu koji je klizećim startom ubacio u gol.

Posle zatišja u nastavku, pet minuta pre kraja poluvremena oba tima su bila na korak od drugog gola. Prvo je Romedal ponovo sjajno asistirao, ali je Jon Dal Tomason posle greške Aleksa Songa sporo reagovao pa je igrač Arsenala stigao da ga izblokira i ispravi svoju grešku.

Već u sledećem napadu Eto je mogao da kazni promašaj Tomasona. Danska odbrana je ponovo loše reagovala, a napadač Intera ovaj put je pogodio samo stativu.

Prvu priliku u drugom delu stvorio je Kamerun. Stefan Mbija je odlično šutirao glavom, ali je Sorensen još bolje reagovao i spasao svoj tim.

U 60. minutu Kamerunci su ponovo stigli do gola rivala, Asu-Ekoto je proigrao Veba na penalu, ovaj je iz okreta šutirao ali previše trapavo pa je Sorensen lako pokupio loptu. Već u sledećem napadu Danska je stigla do preokreta.

Raspoloženi Romedal dobio je loptu na svojoj poziciji na desnoj strani, iz dva poteza je prevario Makuna, namestio loptu na levu nogu i poslao je u dalji ugao gola Kameruna postigavši prvi reprezentativni gol posle tri godine.

Nastavio je Romedal da dominira u kaznenom prostoru rival, deset minuta posle gola proigrao je Tomasona koji je imao jednu od najboljih šansi na utakmici, ali je njegov šut odbranio Hamidu.

Kamerun je posleo ovoga nastavio sa žešćim napadima, svestan da mu porazom ostaju samo teoretske šanse za nastavak takmičenja, ali je novu dobro priliku propustio Emana u 77. minutu kada je njegov udarac sa desne strane sjajno zaustavio Sorensen.

Kamerun: Hamidu – M'Bia, N'Kalou, Basong (Irdisu 73'), Asu-Ekoto – Song, Njitap, Eno (Makun 45'), Emana – Vebo (Abubakar 79'), Eto

Danska: Sorensen – Poulsen, Ager, Kjer, Jakobsen – K. Poulsen, Jorgensen (Jensen 45'), Gronkjer (Kalenberg 67') – Tomason (J. Poulsen 86'), Romedal, Bentner

Grupa E:
1. Holandija...........2 2 0 0 3:0 6
2. Japan.................2 1 0 1 1:1 3

3. Danska..............2 1 0 1 2:3 3
4. Kamerun...........2 0 0 2 1:3 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu