Nova vest
Fudbal

Subota, 19.06.2010.

22:27

Grupa F: Slovačka - Paragvaj (13:30h)

U prvom meču drugog kola F grupe na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi sastaju se reprezentacije Slovačke i Paragvaja.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Ta utakmica se igra u nedelju od 13:30 časova na stadionu ’Fri Stejt’ u Blumfontejnu.

S obzirom da su obe utakmice prvog kola F grupe na fudbalskom šampionatu sveta u Južnoj Africi završene nerešenim rezultatom, duelima drugog kola počinje rasplet u toj grupi.

Slovaci su u prvom kolu protiv autsajdera Novog Zelanda sve do nadoknade vremena vodili sa 1:0, ali im je slavlje pokvario Vinston Rid koji je tako potpuno neočekivano doneo bod ’kivijima’.

Sa druge strane, Paragvaj je u duelu sa aktuelnim svetskim prvakom, selekcijom Italije, iskoristio rezervisanu igru "Azura" i osvojio veoma značajan bod, koji mu omogućava da mirnije uđe u duel sa jedinim debitantom na Mundijalu u Južnoj Africi.

Slovački reprezentativci su teško podneli neočekivani kiks na startu Svetskog prvenstva, a selektor Vladimir Vajs im je zabranio da daju izjave, uz obrazloženje da ne želi da novinari uznemiravaju igrače.

"Selektor želi da se državni tim koncentriše isključivo na predstojeći duel sa Paragvajem, pa će naši fudbaleri do te utakmice imati apsolutni mir", rekla je Marijana Čizmarova, portparol reprezentacije Slovačke.

Vajs nema problema sa povređenim igračima, a u odnosu na utakmicu protiv Novog Zelanda očekuje se da iskusni Miroslav Štok, koji se oporavio od povrede, zauzme mesto u startnoj postavi umesto, u prvom meču neubedjivog, Erika Jendrišeka.

Najzvučnije ime u timu Paragvaja, napadač engleskog Blekburna Roke Santa Kruz, smatra da će duel sa Slovačkom biti mnogo otvoreniji i sa daleko više šansi za gol na obe strane, u odnosu na utakmici protiv Italije.

"Ukoliko se loše postavimo na terenu, imaćemo mnogo problema sa njhovim kontranapadima. Gledali smo snimke njihovih utakmica i uočili da veoma brzo prebacuju težište igre sa svoje na protivničku polovinu", upozorio je Santa Kruz.

Vezni fudbaler južnoameričke selekcije Kristijan Riveros ocenio je da su Paragvajci u povoljnijoj poziciji u odnosu na Slovačku, s obzirom da su Vajsovi izabranici u prvom kolu, neplanirano, izgubili bodove protiv Novog Zelanda.

"Naša prednost je što u nedelju možemo da igramo opuštenije. Oni su sada pod velikim pritiskom i sigurno da će imati mnogo manje slobode u igri od nas", istakao je Riveros.

Selektor Paragvaja Herardo Martino izvešće na teren formaciju 4-3-3 u kojoj će centralno mesto u napadu pripasti Santa Kruzu, kome će pred protivničkim golom društvo praviti Nelson Valdes i Lukas Barios. U timu Paragvaja neće biti povređenog fudbalera nemačkog Volfsburga Džonatana Santane, koji je protiv Italije ušao u igru sa klupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu