Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.06.2010.

22:58

Slovenija - SAD (16h)

Fudbalske reprezentacije Slovenije i SAD-a u petak od 16h igraju meč drugog kola C grupe Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor Slovenije Matjaž Kek smatra da igra njegovog tima mora da bude bolja nego na premijernom meču sa Alžirom (pobeda 1:0).

"Moramo da popravimo našu pas-igru i realizaciju u napadu. U prvih 30 minuta meča sa Alžirom mnogo toga što se desilo na terenu nije bilo prema našim željama".

Kek kaže da su njegovi fudbaleri protiv Alžira napravili dosta grešaka na čijim su ispravkam radili tokom priprema za duel sa SAD-om.

On je najavio žestoku borbu sa Amerikancima naglasivši da je "svima jasno da će se u Johanesburgu odlučivati o putniku u osminu finala".

Kek će još jednom na teren izvesti formaciju 4-4-2, a na sredini terena igraće Valter Birsa, Andraž Krim, Aleksandar Radosavljević i strelac jedinog pogotka protiv Alžira Robert Koren. U napadu će ponovo Zlatko Dedič dobiti prednost u odnosu na Zlatana Ljubijankiča.

Amerikanci su prijatno iznenadili remijem u duelu sa favoritom C grupe Engleskom (1:1), a meč sa Slovencima je ‘biti ili ne biti’ i za SAD.

Strelac izjednačujućeg gola protiv Albiona Klint Dempsi očekuje veoma tešku utakmicu sa Slovencima, za koje tvrdi da su "neugodan rival za svakoga".

"Hrabri me što delujemo kao tim i što smo spremni da zajednički radimo na ispravljanju grešaka".

Selektor američkog državnog tima Bob Bredli nije želeo da precizira u kakvoj će formaciji njegovi izabranici zaigrati protiv Slovenaca, ali se očekuje da ‘jenkijima’ najveći adut u duelu sa reprezentativcima bivše jugoslovenske republike budu kontanapadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu