Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.06.2010.

22:46

Holandija deklasirala Ganu

Reprezentacija Gane, rival Srbije na SP, ubedljivo poražena je sa 4:1 od Holandija na pripremnom meču uoči Mundijala u JA.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ekipa Milovana Rajevca meč je počela u formaciji 4-4-2 sa Amoom i Ovusu-Abajeom kao najisturenijim igračima, a tri gola je primila u poslednjih 20 minuta.

Dirk Kujt, Rafael Van Der Vart, Vesli Snajder i Robin Van Persi postigli su golove za „oranje“, dok je jedini strelac za „crne zvezde“ bio rezervista Asmoa Gijan.

Holandija je krenula ofanzivno od prvog minuta, a prve šanse propustili su Afelaj i Snajder. U 11. minut i igrači Gane su odgovorili ali je udarac Muntarija lako zaustavio golman Mihel Vorm.

Posle još nekoliko neuspešnih pokušaja, u 30. minutu Dirk Kujt je konačno zatresao mrežu rivala. Snajder je sjajno proigrao Van Persija čiji je šut golman Ričard Kingson samo odbio do Kujta koji ju je lako ubacio u mrežu.

Nastavila se ofanziva “oranja”, pokušavali su Afelaj, Van Persi i Snajder, ali je Gana sve izdržala i sačuvala minimalan zaostatak pred odmor.

Usledile su izmene u oba tima, ali je Holandija i dalje potpuno kontrolisala igru i već u 49. minutu stigla do gol prilike preko neuspešnog Afelaja.

Postepeno je pritisak “lala” popuštao pa je Gana iznenada stigla do prilike za izjednačenje. Džon Heitinga je zamalo bio tragičar kada je njegov povratni pas zamalo presekao Asamoa Gijan, ali je nešto brži od njega bio Sander Bošker koji je loptu poslao na tribine.

Dominacija Holandije napokon se isplatila u 73. minutu kada je Van Der Vart posle sjajne akcije sa Snajderom i Van Bomelom lako savladao Kingsona.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Gana se vratila u igri zahvaljujući novoj nespretnoj reakciji holandskih defanzivaca koju je kaznio Gijan.

To međutim nije zaustavilo ekipu Berta Van Marvijka koja je u posldnjih deset minuta uspela da postigne još dva gola. U 81. minutu Vesli Snajder je uhvatio volej i sa 25 metara zatresao mrežu.

Šest minuta kasnije Ričard Kingson je oborio u kaznenom prostoru Van Der Varta, a kaznu je u četvrti gol pretvorio Van Persi.

Impresivna prestava Holandije koja će biti ozbiljan kandidat za najviši plasman na Svetskom prvenstvu.



Gana: Kingson – Sarpei, Endi, Vorsa, Pejntsil – Anan (Asamoa 77’), Boateng, Muntari (Ajev 50’), Apia (Gijan 47’) - Ovusu-Abeje (Tagoe 49’), Amoa (Adija 47’)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve