Nova vest
Fudbal

Subota, 26.06.2010.

22:43

Argentina – Meksiko (20:30h)

U drugom meču koji je na programu u nedelju, u osmini finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, sastaju se reprezentacije Argentine i Meksika.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Ta utakmica se igra od 20:30 časova na stadionu ‘Loftus Versfeld’ u Pretoriji.

Pobednik duela Argentina – Meksiko u četvrtfinalu igra protiv boljeg iz meča Engleska - Nemačka. To će biti repriza duela odigranog pre četiri godine na Mundijalu u Nemačkoj. ‘Gaučosi’ su tada, takođe, u drugoj rundi takmičenja, nakon produžetaka, eliminisali selekciju Meksika.

Meksikanci su poveli, ali je Argentina prvo uspela da izjednači, a potom i da preokrene rezultat pogotkom Maksija Rodrigesa.

Selektor Argentine Dijego Armando Maradona, koji je na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine doživeo najblistavije trenutke u bogatoj igračkoj karijeri, rekao je da njegova selekcija prihvata ulogu favorita i dodao da će na teren ponovo izvesti tim sa trojicom napadača.

Strelac odlučujućeg gola na meču odigranom u Nemačkoj, Maksi Rodriges, naglasio je da je ta utakmica sada deo istorije i da je predstojeći duel nešto sasvim drugo.

"Najbitnije mi je da Argentina pobedi i da pokažemo napredak u igri", rekao je Maksi koji je dodao i da očekuje da bude u startnoj postavi.

Napadač engleskog Liverpula ocenio je da je najveća snaga Meksikanaca na prvenstvu u Južnoj Africi selektor Havijer Agire za koga je rekao da je izuzetno inteligentan stručnjak.

"Mislim da će Agire fantastično pripremiti ekipu za meč sa nama", izjavio je Maksi.

Argentina je posao u grupi odradila bez greške, sa tri pobede – protiv Grčke, Južne Koreje i Nigerije.

Može se očekivati da se Honas Gutijeres vrati u tim nakon odrađene suspenzije u susretu sa Grčkom. Veteran Huan Sebastijan Veron se potpuno oporavio od povrede, pa je gotovo izvesno da će se i on naći u startnih 11. Defanzivac Valter Samuel će najverovatnije zbog povrede butnog mišića propustiti duel sa Meksikom.

Selektor Argentine Dijego Maradona rekao je da je fudbaler Intera u petak trenirao sa ekipom i da je izgledalo da će moći da igra, ali da niko ne želi da rizikuje, zbog čega će najverovatnije propustiti meč osmine finala.

Sa druge strane i Meksikanci su veliki optimisti pred duel osmine finala i smatraju da sada imaju mnogo više šansi da eliminišu Argentinu nego pre četiri godine u Nemačkoj.

Meksikansima na ruku ne ide ni tradicija pošto su u prethodnih 25 duela sa ‘gaučosima’ zabeležili samo četiri trijumfa.

"Sada delujemo mnogo bolje na terenu. U odnosu na prošli Mundijal. Sada imamo više igrača u jakim evropskim klubovima, a reprezentativci su svesni svojih kvaliteta", istakao je iskusni defanzivac španske Barselone Rafael Markes.

Markesa, takođe, očekuje i duel sa saigračem iz Barselone i jednim od najboljih igrača današnjice Leom Mesijem.

"Znam veoma dobro koliko je teško Mesiju oduzeti loptu ili ga na bilo koji način zaustaviti. On je veoma brz i kreativan fudbaler, koji u svakom trenutku ima spremno rešenje", istakao je Markes i dodao da Mesi trenutno nema pravu konkurenciju u svetskom fudbalu.

Meksiko je dva puta igrao u čertvfinalu Mundijala, ali su oba puta baš oni bili domaćini turnira. Od 1994. godine na svakom Svetskom prvenstvu eliminisani su u osmini finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu