Nova vest
Fudbal

Subota, 12.06.2010.

21:41

Grupa C: Alžir - Slovenija (13:30h)

U dugom meču prvog kola C grupe na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi sastaju se reprezentacije Alžira i Slovenije.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Eventurlani tijumf mnogo bi značio i jednima i drugima.

Meč Alžir - Slovenija, koji se igra na stadionu "Piter Mokaba" u Polokvaneu, počinje u 13:30 časova i to je njihov prvi međusobni duel u istoriji.

Alžir se na Mundijal u Južnoj Africi plasirao posle odlučujuće pobede nad velikim rivalom Egiptom i to je prvo učešće na SP za tu zemlju u poslednje 24 godine. Međutim, pred utakmicu prvog kola, u taboru ’pustinjskih lisica’ vlada velika nervoza, a selektor Rabah Sadane je otvoreno kritikovao zalaganje kapitena Jazida Mansurija.

Selektor smatra da iskusni 32-godišnji Mansuri za nacionalni tim ne igra na potrebnom nivou, pa je najavio da će u meču sa Slovenijom prednost dobiti Hasan Jebda, dok će kapitensku traku nositi defanzivac Antaru Jahiji.

"Svakom treneru je veoma teško da igraču saopšti da je izgubio mesto u startnoj postavi. Međutim, budite sigurni da sam ja ovu odluku doneo isključivo u interesu reprezentacije", rekao je Sadane.

Alžir je tokom priprema doživeo ubedljive poraze od Srbije (3:0) i Irske (3:0), a 64-godišnji Sadane je jedini afrički selektor na Mundijalu, pošto ostale selekcije sa ’crnog kontinenta’ vode strani stručnjaci.

Sa druge strane, Slovenci su na Svetsko prvenstvo došli kao najprijatnije iznenađenje evropske zone kvalifikacija. Izabranici selektora Matjaža Keka su u baražu eliminisali Rusiju i tako obezbedili drugi nastup na Svetskim prvenstvima.

Pre osam godina, na turniru u Japanu i Južnoj Koreji u duelima sa Španijom, Paragvajem i Južnom Afrikom nisu osvojili nijedan bod. Selektor Kek je apelovao na svoje fudbalere da zaborave prethodno učešće na Svetskom prvenstvu 2002. godine.

"Nema mesta za strah, igramo za ponos. Svako Svetsko prvenstvo predstavlja novi izazov i ja osećam da su moji igrači veoma motivisani i da žele da odigraju što bolje", rekao je Kek.

Međutim, on je istakao da Slovenija nikako neće potceniti Alžir.

"Alžir je takmičarska ekipa. Imaju mnogo iskustva. Za nas će ovo biti veliki izazov. Iako nismo favoriti, trudićemo se da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže", dodao je on.

Najveće dileme selektora Keka vezane su za napd, tačnije za to ko će biti partner neprikosnovenom Milivoju Novakoviću. Uz napadača Kelna mogao bi da zaigra Zlatan Ljubijankič ili junak baraža Zlatko Dedič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu