Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 13.02.2014.

12:24

Justina ubedljivo do zlata, Ivana 75.

Justina Kovalčik, koja je u Vankuveru osvojila četiri medalje, sada je bila prva u skijaškom trčanju na 10 kiliometara i donela Poljskoj drugo zlato u Sočiju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Kovalčikova je bila najbrža u vremenu 28:17.8, a srebrno odličje pripalo je Šarloti Kala iz Švedske sa 18,4 sekunde zaostatka.

To je drugo srebro za Šveđanku u Sočiju, a bronzanu medalju osvojila je Norvežanka Tereza Johaug.

Ona je za dve sekunde umakla četvrtoplasiranoj Finkinji Aino-Kaisi Sarinen, a peta pozicija pripala je Marit Bjergren iz Norveške.

Ivana Kovačević bila je na poslednjem, 75. mestu u vremenu za zaostatakom od 17 minuta i tri sekunde za pobednicom. Jedna takmičarka nije završila trku, to je Anđelika Morone di Silvestri sa Dominike.

Priču o olimpijskoj šampionki Justini Kovalčik pročitajte ovde, a saznajte više i o skijaškom trčanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

55 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu