Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 03.02.2014.

00:28

Martin Furkad – šarmanti Francuz vlada

Najbolji bijatlonac sveta Martin Furkad s pravom slovi za prvog favorita u Sočiju. Do takve reputacije stigao je posle neverovatne sezone u Svetskom kupu gde je ostvario impozantnih deset pobeda.

Izvor: Nemanja Đorđević

Autor:Nemanja Đorđević

Default images

Na sve to, ne treba zaboraviti da je sjajni Francuz vlasnik i olimpijskog srebra iz Vankuvera. Tada je od njega bio brži jedino Jevgenij Ustugov.

Drugu godinu zaredom završio je na prvom mestu u ukupnom plasmanu Svetskom. Takođe, kompletirao je Gren slem Kristalnih globusa tako što je završio kao vodeći u sve četiri discipline. Ujedno, postao je drugi čovek u istoriji kome je to pošlo za rukom, posle zemljaka Rafaela Poarea 2004. godine.

Mislim da ni ja sam, ali ni iko drugi, može da bude konstatniji od ovoga. Ali, smatram da uvek može bolje i da uvek ima mesta za naprednovanje. Nisam na 100 odsto u svim disciplinama i to je ono što me tera da idem napred”, rekao je posle fascinantne sezone Martin Furkad.

Francuz nije saglasan da mu je prekretnica u karijeri bilo srebro iz Kanade.

Ne bih rekao da je srebro odredilo dalji tok moje karijere, tj. da sam tek tada shvatio koliko mogu. Uvek sam verovao u svoje mogućnosti. U Sočiju imam šest prilika da stignem do medalje, a daću sve od sebe da uzmem svih šest”, jasan je Furkad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

48 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu