Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 02.02.2014.

13:39

Feliks Loh – trenutno nema boljeg na svetu

Aktuelni olimpijski šampion u sankanju Felik Loh nije mogao da se nada boljoj pripremi za Igre u Sočiju od toga što je vodeći u Svetskom kupu i titule šampiona Nemačke. Nemci imaju velika očekivanja pred predstojeće Olimpijske igre, a Loh je svestan pritiska kod kojim je, posebno zbog dominacije njegove zemlje u njegovom sportu.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Nemački sportisti su osvojili četiri od poslednjih šest olimpijskih zlata koja su dodeljena u sankanju, a njihov niz prekinuo je dvostruki osvajač najsjajnije medalje Armin Cegeler iz Italije.

Loh je visok 191 centimetar i upravo za svoju visinu i težinu kaže da mu daju dodatnu brzinu kada na sankama na ledenoj stazi postiže 145 km/h. Ove sezone je bio sjajan, pa zbog toga od njega mnogo očekuju ne samo Nemci, već svi ljubitelji sankanja.

Spremni smo za Soči. Naše pripreme su tekle po planu”, rekao je Loh, koji je pre četiri godine u Vankuveru postao najmlađi olimpijski šampion u sankanju sa 20 godina.



Zahvaljujući svom opuštenom pristupom i tome što je psihički neverovatno jak, Loh je postao jedan od najboljih takmičara u istoriji. 24-godišnji Nemac je takođe četvorostruki svetski šampion, a titule je osvojio 2008, 2009, 2012. i 2013. godine.

Pošto trka traje samo minut, moram da budem potpuno koncentrisan. To nije uvek lako, veliki je pritisak generalno, a ja ga stvaram i sam za sebe”, rekao je Loh.

Njegova prednost je to što ga je u sport uveo otac, nekadašnji olimpijac Istočne Nemačke, a sada trener nemačkog tima. Kada se njegov otac preselio u Bavarsku posle pada komunizma da bi se bavio trenerskim poslom, Lohova sudbina je određena, a on je već sa šest godina počeo sa takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

40 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu