Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 02.02.2014.

13:34

Mikaela Šifrin – slalomaška senzacija

Kada je pored najbolje slalomašice u istoriji Marliz Šild ona favoritkinja pred početak Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, to je pokazatelj o kakvoj skijašici je reč. Mlada Amerikanka Mikaela Šifrin uspela je da se izbori da se od nje najviše očekuje zlato u slalomu, a ne od Marliz Šild, ali je udela u tome imala i povreda sjajne Austrijanke.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Sa samo 18 godina, Šifrinova je već svetska šampionka u slalomu i osvajačica malog Kristalnog globusa u toj disciplini. Logično, sledeći cilj joj je olimpijsko zlato, a zbog njenih rezultata i povrede glavne zvezde tima Sjedinjenih Država Lindzi Von, našla se u centru pažnje pred Soči.

Lepo je što imam priliku da pevam himnu na nekoliko trka pred Olimoijske igre. Nadam se da ću dobiti priliku da je pevam i u Sočiju“, rekla je Šifrinova.

Iako je još tinejdžerka, očekivanja od nje su velika, a iako bi za mnoge to bio teret, kod Šifrinove nije takav slučaj.

Ako me smatraju za konkurenta za medalju, to samo znači da ću pokušati da se borim za neko odličje. Ali, kada mi moja nana kaže da je moje skijanje drži u životu, mislim da je to mnogo veći pritisak nego bilo koja trka”, istakla je mlada američka skijašica.



Ceo svet skijanja zaludela je već na svom debiju u Svetskom kupu 2011. godine, dva dana pre svog 16. rođendana. Nekoliko nedelja kasnije osvojila je titulu šampionke Sjedinjenih Država u slalomu i najmlađa je Amerikanka koja je došla do takve titule.

Ljubitelje skijanja najviše oduševljava to što može da se vrati u igru kada je mnogi otpisuju. Tako je u decembru 2011. godine u austrijskom Lincu startovala i nije odskijala najbolje što zna prvu vožnju, ali je u nastavku zabeležila najbolje vreme i došla do prvog podijuma u karijeri.

Njena sreća možda je u tome što je popularnost Vonove štiti od toga da konstantno bude pod svetlima reflektora, jer je po rezultatima to zaslužila. Uprkos pritisku da bude sledeća američka zlatna devojka, izgleda da Šifrinovu to ne dotiče mnogo.

Kul je biti favorit pred Olimpijske igre. Ali, zamislite da ste u mojoj poziciji. Imam 18 godina i idem na Olimpijske igre, to je za mene ostvarenje snova”, naglasila je Šifrinova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

41 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu