Nova vest
Košarka

Nedelja, 08.09.2013.

16:15

BiH kaznila loš šut Makedonije

Košarkaši Bosne i Hercegovine ostvarili su važnu pobedu nad Makedonijom sa 62:54 (16:15, 13:1, 12:17, 21:9), u četvrtom kolu grupe B Evrobasketa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Veoma neizvestan meč rešen je u poslednjem periodu u kojem se Makedonija oslonila na šut za tri poena koji je bio katastrofalan (3/25), te postigla samo devet poena.

BiH je do druge pobede predvodio tandem Mirza Teletović-Nihad Đedović sa ukupno 42 poena. Teletović je uz 22 poena imao 7 skokova, a Đedović pored 20 poena ostvario 7 skokova i 6 asistencija.

Bo Mekejleb je nosio Makedoniju veći deo meča sa 19 poena i 6 skokova, ali se nije proslavio u poslednjem periodu. 17 poena dodao je Pero Antić uz 7 uhvaćenih lopti.

Makedonija je sjajno počela meč serijom 7:0, ali se BiH brzo vratila u meč poenima Teletovića, Kikanovića i Đedovića. U nastavku meča BiH je igrala veoma dobro u odbrani, pre svih Rajt koji je dominirao u skoku, Teletović je postigao 12 poena, ali su "Zmajevi" imali tek pola koša prednosti 29:28.

Neizvestn duel nastavljen je i u drugom poluvrenenu, Teletović je održavao minimalnu prednost BiH, ali je Makedonija sjajnom igrom u odbrani stigla do preokreta. Selektor BiH Aleksandar Petrović bio je nezadovoljan sa nekoliko odluka sudije pa je zbog dve tehničke greške udaljen sa klupe.

Nervozu u redovima rivala Makedonci koriste i stiču pet poena prednosti (44:39), ali početkom poslednjeg perioda Teletović i Đedović vraćaju BiH na pola koša zaostatka (47:46).

Ako su u trećem periodu sudije bile 'naklonjene' Makedoncima, u nastavku su promenile kriterijum i svirale faul za skoro svaki kontakt, pa je već polovinom poslednje četvrtine krenula serija penala.

Makedonci su koristili greške BiH da zadrže prednost, ali je tri minuta pre kraja Đedović trojkom doneo 55:52 zapadnom susedu. Nakon tajm-auta Gečevski posle promašaja gubi loptu treći put, a Teletović pogađa novu trojku za +6.

Makedonci su u poslednja dva minuta pokušali šutem za tri poena da se vrate u igru, ali su Gečevski, Ilievski i Stojanovki bili neprecizni. Sa druge strane, Kikanović i Đedović su sa penala odveli BiH do nedostižnih 62:53. Na kraju je bilo 62:54 za drugu pobedu BiH.

Makedonija ima tri poraza i u najtežoj je situaciji u grupi B. Ako želi šansu da se plasira u narednu rundu, potreban joj je poraz Letonije koja kasnije igra sa Srbijom (17:45).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Lazić u Zvezdi do 2026

Kapiten Crvene zvezde i rekorder kluba po broju odigranih utakmica i osvojenih trofeja Branko Lazić, produžio je ugovor sa klubom na još dve sezone!

KK Crvena zvezda

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu