Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.11.2011.

22:38

Grupa C: Odluka na Sent Jakobu

Šesto kolo odlučiće koja dva tima će iz grupe C igrati u osmini finala Lige šampiona, pošto su tri tima u igri.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Benfika je igrala 1:1 u Mančesteru sa Junajtedom sa kojim deli prvo mesto u grupi sa po 9 bodova, ali sa prednošću gola u gostima. Vidić je odmarao na tribinama ovaj meč, dok je Matić igrao od 68. minuta.

Bazel se u finišu kockao ali je sa 3:2 pobedio Ocelul u Bukureštu u došao na bod od lidera. Tako će gostovanje Junajteda na “St Jakobu“ 7. decembra odlučiti jednog putnika u drugu rundu.

Benfika je odlično počela meč protiv rezervisanog Mančester junajteda na "Old Trafordu" i 'ugurala' poslednju liniju "crvenih đavola" u kazneni prostor. Gosti su dominirali po levoj strani, pa je posle akcije Aksela Vicela i Aimara u 3. minutu, Gaitan ubacio loptu u peterac, a tamo konfuzno reagovao Fil Džons i ubacio loptu u mrežu svog tima.

Tek Tada je Junajted zaigrao u svom ritmu, Nani, Jang i Valensija su kružili oko kaznenog prostora Portugalaca, da bi u 30. minutu domaćini stigli do izjednačenja. Jang je odložio loptu do Nani na levu stranu, Portugalac je uputio sjajan centaršut, a Bugarin Dimitar Berbatov pobegao čuvarima i glavom savladao Rodriga.

Do kraja poluvremena nije bilo mnogo uzbuđenja, da bi Junajted uspostavio dominaciju u drugom delu. Gosti su se grčevito branili, ali samo do 59. minuta kada je posle niskog pasa Evre na peterac Daren Flečer bio najbliži golu i pogodio za preokret.

Međutim, gosti su odmah iskoristili dekoncentraciju u redivima domaće odbrane. Džons i De Hea su se bespotrebno igrali u svom kaznenom, lopta je stigla do Bruna Cezara na levoj strani koji je centrirao u peterac. Ona je tamo pogodila Rija Ferdinanda, ali se odbila pravo na nogu Pabla Aimara koji je doneo ekspresno izjednačenje.

Brojni napadi nisu doneli Junajtedu novu prednost, pa je Benfika zbog više golova u gostima (0:0 u Lisabonu), postala lider grupe iako i Mančester ima devet bodova.

U igru za osminu finala uključio se i Bazel pobedom u Bukureštu nad Ocelulom od 3:2. Švajcarci su ceo posao odradili u prvom poluvremenu pošto su dva Freja, Fabijan i Aleksander već do 14. minuta doneli 2:0, da bi Marko Štreler u 37. postigao treći gol za goste.

Međutim, Rumuni su oznojili rivale do kraja meča pošto su Giurgiu i Antal u samo pet minuta smanjili na 3:2, deset minuta pre kraja meča. Bazel je ipak sačuvao prednost pa će 7. decembra pokušati da priredi senzaciju i pobedom nad Mančester junajtedom na svom "Sent Jakobu" izbori osminu finala.

Grupa C, 5. kolo:
Mančester junajted – Benfika 2:2 (1:1)
Berbatov 30, Flečer 59 - Džons 3ag, Aimar 60
Ocelul – Bazel 2:3 (0:3)
Giurgiu 75, Antal 81 - F. Fraj 10, A. Fraj 14, Štreler 37

Tabela: Benfika 9, Mančester junajted 9, Bazel 8, Ocelul 0

Parovi 6. kola:
Bazel – Mančester junajted
Benfika - Ocelul Galati

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu