Japan – Poljska 0:1 (0:0)

Reprezentacija Poljske savladala je Japan u poslednjem meču grupe H Svetskog prvenstva u Rusiji sa 1:0 (Bendarek 60'), a Japan je zbog nezapamćene situacije u istoriji SP prošao dalje.

 Bendarek 60'
  JAP   POL  
  0 : 1  
Kraj! Poljska pobedila, Japan strepi od Senegala!
90+2' Igra se drugi minut nadoknade, ukupno tri
Meč je produžen tri minuta, Poljska vodi i to je sve što žele, dok Japancima odgovara ovaj rezultat ukoliko Senegal ne 'uvali' neki kasni gol.
Grafički prikaz trenutnog stanja
Ni njemu nije jasno kako je promašio
Reakcija Roberta Levandovskog nakon promašene stopostotne prilike u 74. minutu, kojom je mogao da definitivno reši pitanje pobednika.

Photo by Richard Heathcote/Getty Images
Za sada, jedini gol na meču

Photo by Richard Heathcote/Getty Images
Hasebe menja Mutoa
Makoto Hasebe je poslednja izmena koju uvodi trener Japanaca Akira Nišino. On će zameniti najofanzivnijeg igrača "Samuraja" Mutoa.
Teodorčik i Peško ulaze na teren
Poljska pravi dvostruku izmenu. Na terenu su Teodorčik i Peško, a zamenili su Zjelinskog i Kurzavu.
Japanci, (ne) pravite faul
Ukoliko se rezultati ne promene, a Japan napravi još dva faula zbog kojih bi bili kažnjeni žutim kartonima, apsolutno svaki bitan statistički parametar između njih i Senegala bi bio jednak, tako da bi dalje išao pobednik bacanja novčića!
Eh kartoni, žuti kartoni...
Trenutno stanje je da je Kolumbija sama na prvom mestu, a Japan i Senegal imaju identičan broj bodova, sa identičnom gol razlikom i međusobnim susretom (2:2). Razlog zbog kojeg će ispasti Senegal je veći broj žutih kartona na prvenstvu.
Kolumbija vodi protiv Senegala, Japan ide dalje!
Kolumbija je povela proitv Senegala i sa ovim trenutnim rezultatima Japan, posle Kolumbije na prvom mestu, ide dalje! Senegalu je potreban gol na tom meču.
74' Levandovski promašio stopostotnu priliku!
Kakva prilika za Levandovskog! Ostao je sam na nekih sedam metara od gola ali nije uspeo da pogodi okvir gola!
70' Inui preti, ali bezopasno
Inui, koji je već postigao gol za svoju reprezentaciju na ovom Mundijalu, probio je po levom boku, ušao unutra i šutirao sa udaljenosti od oko 20 metara, ali je lopta prohujala iznad gola. Japanci imaju nešto više od dvadeset minuta da postignu gol, ili da se nadaju da će Senegal 'umuljati' jedan Kolumbiji.
Zar nije trebalo Srbija da bude dominantna posle prekida?
Da li je igrač utakmice već poznat?
Ako Poljaci izdrže, Japan ispada!
Ukoliko Poljska uspe da izdrži do kraja meča i pobedi, Japan će završiti takmičenje, jer trenutno imaju isto bodova kao i Kolumbija, koja sa Senegalom igra trenutno 0:0, ali goru gol razliku.
GOOOOL! Vodi poljska!
Nakon sjajnog centaršuta Kurzave na loptu je naleteo Bendarek, štoper Poljske, i poslao je u mrežu Japana. Gokman Kavašima mogao je loptu samo da isprati pogledom, jer je Bendarek iz neposredne blizine izuzetno precizno šutira iz voleja i postigao drugi gol za svoju reprezentaciju na Mundijalu.
Evo koliko je falilo Levandovskom...
Još malo statistike iz prvog poluvremena
54' Kavašima dobro istrčao i otklonio opasnost
Zamalo da Levandovski natrči na jedan pas u prostor, ali je Kavašima bio spreman da brzo reaguje i pokupio tu loptu pred napadačem Poljske.
52' Opasan napad za Japance
Japan je imao prvu polu-priliku u drugom poluvremenu, ali nisu uspeli da realizuju opasan centaršut koji je završio u 'srcu' kaznenog prostora Poljske.
Peh za Japance, Okazaki napušta igru
Jedan od najboljih fudbalera Japana Okazaki moraće da napusti teren zbog povrede. Umesto njega ušao je Osako.
Šta kaže statistika?
Počelo je drugo poluvreme u Volgogradu!
Ko će dalje ako se rezultati ne promene?
Prema trenutnom stanju, ako na ovoj utakmici, ali i onoj između Senegala i Kolumbije, ostane 0:0 – dalje idu upravo Japan, kao i Senegal, dok će Kolumbijci, koji su oslabljeni neigranjem Hamesa Rodrigesa, morati da pakuju kofere.
Otprilike...
Poluvreme – Japan bolji, ali bez većih šansi
Prvo poluvreme završeno je u Volgogradu. VIdeli smo bolji Japan, i Poljsku koja se polako budi, ali nisu stvorene neke veće prilike. Za sada, Japan prolazi dalje sa aktuelnim rezultatima.
Ovakav start očekivali smo od Japanaca

Photo by Alex Livesey/Getty Images
Odbrana posle udarca Grosickog
43' Preskače se sredina, obe ekipe samo napadaju
Ne igra se puno na samoj sredini terena, više se šalju duge lopte ili napadi idu preko boka. Obe ekipe izgledaju kao da žele gol, ali su u isto vreme veoma oprezne. Japanci imaju zašto da budu, ali je nejasno čemu opreznost Poljacima?!
Au...
37' Novi korner za Poljsku, Kurzava 'nebu pod oblake'
Kurzava je 'naleteo' na jednu loptu posle loše izvedenog kornera svog saigrača, ali je loptu deganžirao daleko od gola, pa novi napad započinju "Samuraji".
35' Usami prodire po desnom boku, brani Fabijanski
Krilni napadač Japana Usami probio je odbranu Poljske po desnom boku, ušao u zonu šuta, ali je sjajni Fabijanski još jedanput odlično reagovao i otklonio opasnost.
32' Sjajna prilika za Gorisckog!
Fantastično je šutirao Grosicki u 32. minutu meča, glavom je gađao golmanov desni ugao ali se Kavašima sjajno protegao i uspeo da sačuva svoju mrežu. Poljaci su dobili korner iz nastavka napada, ali se ništa bitnije nije desilo u ostatku tog ataka.
Na terenu nije zanimljivo, da pogledamo malo na tribine...

Photo by Alex Livesey/Getty Images
27' Japan i dalje bolji, ali ne mogu da stvore pravu šansu
Fudbaleri Japana evidentno su bolja ekipa na današnjem meču, ali ne uspevaju da stvore pravu priliku. Za sada, jednom je iz blizine glavom pretio Okazaki, šutirali su Muto i Sakai sa distance, ali bez prave opasnosti po gol Fabijanskog. Sa druge strane, Poljska izgleda poprilično bledo.
Trenutno stanje u grupi H
Može li ovaj čovek do prvog gola na Mundijalu?

Photo by Francois Nel/Getty Images
U međuvremenu Mažić dosudio, pa poništio penal!
Dok mi pratimo Japan – Poljska, na drugom meču grupe H srpski sudija Milorad Mažić dosudio je penal za Senegal, ali posle gledanja VAR tehnologije promenio svoju odluku!
18' Japanci u ofanzivi, Poljaci u defanzivi
Japan vodi igru trenutno, imaju ofanzivu i mnogo bolje izgledaju na terenu. Poljaci jesu bez motiva, ali verujemo da bi im značilo da kući ne odu baš bez ijednog boda.
Ako nekom nije bilo jasno
13' Japanci opet prete, Muto ovoga puta
Muto je šutirao sa distance, dobar je to bio udarac ali se nije dao prevariti Lukaš Fabijanski.
13' Okazakiiii ništa
Napadač Japana Okazaki našao se u pogodnoj prilici u petercu protivnika, ali glavom šutirao malo pored desne stative.
Jučerašnje popodne je bilo 'pakleno'...
Kako se čita Inui naopačke?
10' Poljska ima inicijativu, bez prilika
Poljaci imaju veći posed lopte, ali nisu uspeli da stvore nijednu pravu priliku. Veoma oprezan i miran start obe ekipe.
Ko će biti čovek odluke?
4' Jedan korner i spor ritam
Za prva četiri minuta meča videli smo jedan korner za Poljake i to je sve od zanimljivosti. Obe ekipe su veoma oprezno ušle u utakmicu.
Počela je utakmica!
Meč odluke:
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Formacije:
Sastavi:
Japan (4-2-3-1): Kavašima – Sakai, Jošida, Makino, Nagatomo – Jamaguči, Šibasaki – Sakai, Okazaki, Usami – Muto

Poljska (3-4-3): Fabijanski – Berešinski, Glik, Bednarek – Kurzava, Krihovjak, Goralski, Jedrežčuk – Zjelinski, Grosicki, Levandovski

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: