Nova vest
Rukomet

Subota, 21.09.2013.

11:35

Stojković se vraća u Zvezdu

Rukometni klub Crvena zvezda dobiće za nekoliko dana veliko pojačanje, pošto se u redove ‘crveno-belih’ vraća Rastko Stojković.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

“Tačno je, vraćam se u Crvenu zvezdu. O tome sam se sve dogovorio i sa trenerom Nenadom Peruničićem”, rekao je Stojković za “Sport”, “Očekujem da zaigram za Zvezdu u meču trećeg kola Super lige, sa Metaloplastikom. To je već sledeće nedelje. Nadam se da će prethodno da se završi sva dokumentacija potrebna za registraciju”.

Stojković već mesec dana trenira sa Peruničićevim izabranicima i ističe da je evidentno da timu nedostaje iskustvo, ali da je on tu da pomogne na tom polju.

Već posle nekoliko treninga video sam da se radi o jako kvalitetnim momcima. Bio sam ponosan na ove igrače dok sam ih gledao u meču sa Napretkom. Način na koji su se borili za Crvenu zvezdu je fantastičan, za svaku pohvalu. Vidi se da im nedostaje iskustvo, ali ono se stiče vremenom. Nadam se da ćemo im Pešić, Kosanović, ja i ostali iskusniji igrači, pomoći da što pre steknu iskustvo”, naglasio je Stojković, “Vidim Zvezdu na čelu Super lige. Sve ostalo ne bi bilo realno. U Beogradu sam počeo privatan posao i moram da budem tu do januara. Dakle, bar prvi deo sezone igraću za Zvezdu”.

Stojković se u Zvezdu i Srbiju vraća posle osam godina igranja u inostranstvu, a mnogi nisu verovali da do toga uopšte može da dođe.

Kada sam odlazio iz Zvezde u Nemačku, još davnih dana, bilo je ljudi koji su za mene pričali da sam ovakav i onakav. Bio sam ljut na njih, ali nikada na Crvenu zvezdu. Ona je iznad svih tih ljudi”, istakao je srpski rukometaš.

Iskusni pivot se posebno osvrnuo na rad Peruničića, koji je u isto vreme i trener i direktor kluba.

Svaka mu čast. Neverovatno je sa koliko energije radi. Kompletno Sportsko društvo treba da mu oda priznanje na borbi sa svakodnevnim problemima. Ne verujem da bi neko drugi uspeo u tome, ali Bog mu je dao onakav stas i onolika ramena da može sve da ponese na svojim leđima”, naglasio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve
Rukomet

"Garantujemo – daćemo sve protiv Španije "

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Boris Rojević rekao je da će protiv Španije, u revanš meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, on i njegovi izabranici dati na terenu i preko maksimuma u želji da izbore odlazak na planetarnu smotru najboljih.

Tanjug

17:50

14 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu