Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 17.01.2013.

23:02

"Neozbiljan pristup pojedinaca"

Selektor srpskih rukometaša Veselin Vuković rekao je posle prvog poraza na Svetskom prvenstvu u Španiji da je to posledica neozbiljnog prostupa pojedinaca.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Posle tri pobede u nizu, naš tim je u četvrtom kolu poražen od Poljske sa 25:24 i to golom u poslednjoj sekundi, iako je u dva navrata imao po pet golova prednosti.

Nije kraj sveta što smo izgubili, ali je problem to što se desi nešto što ne bi smelo da se dogodi u reprezentaciji. Imamo igrače koji ovo sve neozbiljno shvataju. Žao mi je momaka koji su ginuli do poslednjeg momenta“, rekao je Vuković.

Vuković se posebno osvrnuo na pojedine situacije koje su uticale na krajnji ishod meča.

Malo nas je poremetilo treće isključenje Nenada Vučkovića, tako da na sve to nismo uspeli da rešimo Bartoša Jurečkog. Bili smo u situaciji da opet poslednjim napadom preko Momira Ilića igramo nerešeno, ali šta je, tu je. Mene više brine psihološka strana ekipe. Ovaj poraz ne znači ništa. Teško je bilo šta zameriti, osim nekoliko detalja i to na pet razlike, kada je trebalo da prelomimo utakmicu na vreme došlo je do samoisticanja pojedinih igrača, što nas je koštalo na početku drugog polivremena. Prebrzo smo izgubili dva-tri gola razlike. Ušli smo u završnicu i Poljaci su imali više iskustva i odmornih igrača. Nama je falio još jedan razigrani bek uz Ilića, ostali smo bez Zelenovića, sa kojim treba da vidimo šta je i šta ćemo dalje. Interesuje me kakva je sada situacija u svlačionici, ima razloga da se ozbiljno popriča. Momci se žale i na sudije, ali mislim da oni nisu krivi, u nama samima treba tražiti uzrok poraza“, naglasio je Vuković.

Nenad Vučković posle utakmice je rekao da je Srbija zaslužila da izvuče bod.

Mislim da smo zaslužili bod. Odigrali smo dobro prvo poluvreme, baš kako smo želeli. Promašili smo nekoliko prilika, što je doprinelo tome da se Poljska vrati u meč. U prvih deset minuta drugog poluvremena smo odigrali dobro, ali nažalost nismo uspeli da prelomimo utakmicu. I da smo pobedili, morali bismo da pobedimo Sloveniju da bi bili prvi. Ostaje nam da što pre zaboravimo ovu utakmicu, da se oporavimo i psihički i fizički i probamo da pobedimo Sloveniju“, naglasio je Vučković.

Sa Vučkovićem se složio i Petar Nenadić, koji je istakao da je utakmica trebalo da se prelomi u prvom delu drugog poluvremena.

Bilo je dosta oscilacija u igri. Trebalo je ranije da prelomimo utakmicu, ali nismo. Generalno, sami smo krivi. Prvo krivca tražim u sebi, jer imam poverenje od selektora, trenera i igrača. Odigrao sam loše. Imamo dva dana da se sredimo, da zaboravimo ovo i probamo da pobedimo Sloveniju sa bar dva gola razlike. Ništa još nije gotovo, mislim da će sreća biti na našoj strani u subotu. Ne treba dramiti, treba izvući pouke i pobediti Sloveniju“, istakao je Nenadić.

U narednom meču Srbija u petak od 20.15 igra sa Slovenijom, koja ima maksimalan učinak posle pobede nad Belorusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu