Nova vest
Rukomet

Nedelja, 16.12.2012.

14:13

EP: Srbija ostala bez medalje

Ženska rukometa reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto na šampionatu Evrope u našoj zemlji.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

U borbi za bronzanu medalju Srbija je u Kombank areni posle produžetaka i velike drame poražena od selekcije Mađarske sa 41:38 (33:33, 21:19).

Duel za treće mesto obeležile su slabe odbrane obe selekcije. Srbija je dobro počela, imala je u prvom delu tri gola prednosti, ali je očigledno dramatičan poraz u subotu u polufinalu psihološki uticao na naše rukometašice.

Izabrenice Saše Boškovića ipak se nisu predale, uspele su u samom finišu regularnog dela da se izbore za produžetke, posle prvog su čak i vodile, ali u drugom su pale i Mađarskoj je na kraju pripala bronzana medalja. Svetlana Ognjenović i Andrea Lekić predvodile su selekciju Srbije sa po devet golova, dok je u sastavu Mađarske isto toliko postigla Redei-Šoš.

Utakmica je počela izjednačeno i efikasno. Naša reprezentacija igrala je veoma dobro u fazi napada, pogotovo na bekovskim pozicijama, ali u odbrani nije bilo dovoljno agresivnosti pa su Mađarice lako stizale do golova.

Prvi put jedna ekipa je došla do dva gola prednosti tek u 12. minutu, a to je bila Srbija koja je povela sa 8:6 nakon pogodaka Filipovićeve i Miloševićeve. Već u narednom napadu dva minuta je zaradila Sanja Damnjanović, ali naša reprezentacija je uspela da u takvoj situaciji da još više uveća prednost golom Ognjenovićeve (9:6).

Mađarice nisu uspele da sustignu prednost sa igračem više u polju, ali su to uradile sa izjednačenim snagama na terenu. Postigle su tri vezana gola za izjednačenje (10:10), a uz to je isključena i Ognjenovićeva.

Uspele su Mađarice uz sjajnu igru Tomori da stignu i do vođstva, ali naša reprezentacija se nije predavala. Sanja Damnjanović postigla je još dva gola i vratila prednost našoj selekciji, ali usledilo je i treće isključenje naših igračica (Katarina Krpež) koje su igrale prilično neoprezno u odbrani. Uspela je naša reprezentacija da u tom periodu prođe bez velikih posledica, ali je odigrala loše kada se to najmanje očekivalo, sa igračem više.

Mađarice su upravo u tom priodu stvorile najveću prednost (19:16) u 28. minutu, a na poluvremenu su imale plus dva – 21:19.

Početak drugog poluvremena nije doneo ništa novo. Naše rukometašice su lako postizale golove, ali Mađarice su ih postizale još lakše. U periodu od 34. do 38. minuta i odbrana naše reprezentacije je profunkcionisala, pa je Srbija sa tri vezana gola uspela da izjednači rezultat (24:24).

Brzo su međutim Mađarice vratile prednost od dva gola, pošto su naše rukometašice pravile tehničke greške kada god bi stigle u priliku da pređu u vođstvo. Do nove velike prilike da izjednače srpske rukometašice stigle su u 53. minutu kada je Katarina Krpež promašila čist zicer za izjednačenje (31:30).

Tu ipak nije bio kraj, ekipa Saše Boškovića nije se predavala i u samom finišu uspela je da se izbori za produžetak. Gol za izjednačenje 11 sekundi pre kraja postigla je Ognjenovićeva (33:33).

Prvi produžetak Srbija je počela i završila na isti način – golom Andree Lekić. Upravo je ona i najzaslužnija što je naša reprezentacija posle 65 minuta imala prednost (37:36).

To je međutim bilo sve od naših rukometašica koje su u drugih pet minuta postigle samo jedan a primile pet golova i na kraju su ostale bez medalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu