Nova vest
Rukomet

Utorak, 24.01.2012.

23:05

Novi napad na Hrvate u Novom Sadu

Na izlazu iz Novog Sada, pri Veternika, večeras oko 20 časova došlo je do novog napada na hrvatske navijače koji su se vraćali s utakmice Hrvatska - Francuska.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Dvadesetak napadača zasulo je kamenjem i ciglama kolonu vozila s hrvatskim registarskim tablicama.

"Odjednom su se stvorili pored automobila. Bili su maskirani s kapuljačama na glavama i medicinskim maskama preko usta i nosa. Odjednom su počeli da bacaju kamenje i cigle.", rekla je Renata Bičanić iz Županje.

"Bilo je užasno. Uplašila sam se, mislila sam da sam gotova. Jedan kamen me pogodio u vrat. Ubrzali smo do prve benzinske pumpe i stali. Srećom, uspeli smo se izvući bez težih povreda".

"Prvo su nas zasuli kamenjem s udaljenosti od 3-4 metra, a onda je jedan prišao do samog automobila i raspalio sekirom po šoferšajbni. Uspeo sam da naglo smotam udesno i da ga udarim tako da sam ga odbacio od automobila i potom ubrzao što dalje od mesta napada", rekao je za "Jutranji list" napadnuti Osječanin.

Portparolka novosadske policije Mileva Tomić rekla je agenciji Beta da je lakše telesne povrede zadobio Zagrepčanin N. J. kome je ukazana pomoć u Kliničkom centru Vojvodine.

Tomićeva je dodala da je oko 15 vozila oštećeno na više različitih lokacija u Novom Sadu i da se konačan broj još ne zna.

"Policija je do sada uhapsila šest osoba koje se dovode u vezu sa ovim incidentima i intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti", rekla je Tomićeva.

Reprezentacija Hrvatske pobedila je u Novom Sadu Francusku 29:22 i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva. Hrvatsku je bodrilo preko 4.000 navijača.

Organizatori Ervopskog prvenstva su saopštili i da su pojedini navijači Hrvatske vređali volontere u novosadskoj hali "Spens", a pre dva dana napali su i maskotu prvenstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu