Nova vest
Rukomet

Nedelja, 22.01.2012.

13:36

Srbija – Švedska (20.15h)

Golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić rekao je da naš tim nije izgubio samopouzdanje posle remija sa Nemačkom na Evropskom prvenstvu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Moramo da izdržimo do kraja. I ostale reprezentacije imaju problema da održe visok ritam igre. Svi su umorni, a ne samo mi. Ko bude sačuvao svežinu, dužu klupu i igrače koji iz drugog plana mogu da pomognu, biće u prednosti“, rekao je Stanić.

Stanić je dodao da je odbrana protiv Nemačke dobro funkcionisala, ali u nastavku takmičenja tim mora da popravi igru u napadu.

Sazreli smo u svakom pogledu. Prošli smo različite faze, od euforije do psiholoških padova i svesni smo da nema razloga da klonemo duhom. Zadovoljni smo dosadasnjim rezultatima i moramo da nastavimo da se borimo, jer je svaka utakmica jedan novi rat“, rekao je Stanić.

Stanić je komentrarisao suđenje u dosadašnjem delu prvenstva.

Nisam primetio da nam sudije pomažu, a u nekim trenucima su nam čak i odmogli. Kriterijum je bio čudan i mislim da su direktno uticali na igru. Ipak sam ponosan što smo izdržali takav kriterijum i što smo se koncentrisali na igru“, rekao je Stanić.

Kapiten Momir Ilić rekao je da je očekivao da Srbija ne odigra svih 60 minuta u visokom tempu.

Ostali smo bez snage. Trebala nam je injekcija sa klupe, ali ti igrači imaju kvalitet, ali im nedostaje samopouzdanje. Uveren sam, međutim, da ćemo rešiti taj problem“, rekao je Ilić.

Ilić je komentarišući narednog protivnika Srbije, selekciju Švedske, rekao da naš tim mora da neutrališe njihov kontranapad.

Oni igraju tipičan skandinavski rukomet, sa mnogo trčanja, kontrapanapada i lakih golova. Ukoliko ih svedemo na 23 gola, onda ćemo biti u prednosti. Oni igraju ovaj sport iz zabave, i ukoliko im to dozvolimo, bićemo u problemu“, rekao je Ilić.

Šveđani veruju da će sudije pomoći Srbima, a iz RSS-a kažu da u Arenu može da se uđe samo sa kartom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu