Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 11.08.2011.

08:49

Kadetima remi na startu SP

Kadetska rukometna reprezentacija Srbije igrala je nerešeno 27:27 sa selekcijom Slovenije na startu Svetskog prvenstvu u Argentini.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvo poluvreme je završeno prednošću Slovenaca 13:11 i to posle igre u kojoj su naši momci dominirali, ali i loše parirali kontranapadu protivnika koji je postigao sedam golova iz tih brzih akcija.

Za prvih 30 minuta je primljeno samo preostalih šest na ’sređenu’odbranu, čak i kada su momci u crvenim dresovima tri puta bili sa igračem manje.

Drugo poluvreme su naši momci započeli dugim periodom sa igračem više i očekivali smo da će skupiti redove i brzo popraviti rezultat, ali umesto toga, dolazi do novih kontri Slovenaca i vrlo brzo momci sa istočnih padina Alpa dolaze do prednosti od 17:11. Tim rezultatom je završio period od 10 minuta u kojem su ’Orlići’ ostali bez postignutog gola i dozvolili protivniku da 11:10 za Srbiju pretvori u prednost od 17:11.

Tada je naš tim uzeo stvari u svoje ruke i posle bolje igre smanjio na 18:16 u 42. minutu. Tu se nisu završili periodi promenljive igre, obzirom da su Slovenci u 54. minutu opet ubedljivo vodili sa 25:20. Ipak, naši kadeti su preokrenuli i došli do prednosti od 27:26, uz posed lopte. Napad nije bio efikasan, lopta je bila izgubljena, pa su Slovenci napali i sa markerom i nekoliko sekundi pre kraja meča došli do gola koji je, ipak učinio da obe ekipe takmičenje počnu osvajanjem boda, kako je verovatno i najpravednije posle ovakve borbe i energije koje su obe ekipe uložile u meč.

Lepo smo otvorili utakmicu, imali vođstvo, međutim vraćanje nazad je zakazalo, pa smo s minusom otišli na odmor. Drago mi je da smo uspeli da se vratimo pošto smo gubili 6 razlike, ali smo na kraju mogli da pobedimo. Ipak, nerešeno je najpravedniji ishod posle svega prikazanog“, rekao je Slobodan Pavić, najefikasniji igrač našeg tima protiv Slovenaca sa 12 golova.

U drugom kolu planetarnog šampionata, Srbija u četvrtak igra protiv Bahreina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve
Rukomet

"Garantujemo – daćemo sve protiv Španije "

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Boris Rojević rekao je da će protiv Španije, u revanš meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, on i njegovi izabranici dati na terenu i preko maksimuma u želji da izbore odlazak na planetarnu smotru najboljih.

Tanjug

17:50

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu