Nova vest
Rukomet

Petak, 05.11.2010.

08:38

Počela sanacija Čaira

U Nišu je počela sanacija sportske dvorane Čair, u kojoj bi trebalo da se igraju mečevi Evropskog prvenstva u rukometu naredne godine.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Kako se navodi, grad Niš je izdvojio 2,5 miliona evra za rekonstrukciju Čaira, koja bi trebalo da bude jedna od najmodernijih dvorana u Srbiji.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović pozvao je predstavnike RSS i Organizacionog odbora EP da se u septembru naredne godine uvere da je hala spremna za šampionat.

Pozivamo ne samo predstavnike Rukometnog saveza Srbije i Organizacionog odbora Evropskog prvenstva koje će 2011. godine biti održano u Srbiji, da dođu septembra sledeće godine i uvere se kako smo se spremili za šampionat Starog kontinenta”, rekao je Simonović.

Simonović je Organizacionom odboru predstojećeg Evropskog prvenstva i RS Srbije dostavio traženu dokumentaciju i garancije da će Niš rekonstrukcijom dvorane Čair ispuniti sve uslove i kriterijume koje traži Evropska kuća rukometa.

Dostavili smo svim nadležnim organima kompletnu tehničku dokumentaciju sa građevinskim projektom i komparativnim uslovima – hotelima, parking prostorima i svega što se traži. Takođe, da bi se imalo u vidu šta ćemo raditi, a uzgred da kažem radovi na rekonstrukciji Čaira su već započeli, dostavili smo i elektronsku trodimenzionalnu prezentaciju budućeg, adaptiranog objekta”, rekao je Simonović.

Miodrag Radović, gradski većnik zadužen za sport u niškoj „vladi“, naveo je da je za ceo projekat izdvojeno 2,5 miliona evra.

Iz sopstvenih izvora grad Niš je izdvojio 2,5 miliona evra za rekonstrukciju Čaira. Ona će posle izvedenih radova biti, posle Beogradske Arene, jedna od najmodernijih u našoj zemlji. Do sada smo već uložili oko 40 miliona dinara za sanaciju krova i sve ostale pripremne radove za predstojeću veliku rekonstrukciju. Ceo projekat je pod garancijom gradskog rukovodstva i sigurno ćemo ga uspešno realizovati, a očekujemo i pozitivno mišljenje od visoke delegacije EHF koja će 9. i 10. novembra boraviti u Nišu”, rekao je Radović.

Posle predstojeće rekonstrukcije niške dvorane, Čair će imati oko 5.000 mesta za posetioce, najmodernije semafore, VIP lože, novinarski i zdravstveni centar i sve drugo što je neophodno.

Navodi se kako Niš nije odustao od izgradnje nove dvorane, ali da će hala Čair svakako biti domaćin jednoj od kvalifikacionih grupa na EP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu