Nova vest
Rukomet

Utorak, 26.10.2010.

20:29

"Kampanja protiv Niša nekorektna"

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović pozvao je rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije da što pre prevaziđe sve nesporazume oko organizacije EP 2012.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Simonović se pre svih obratio ministarki sporta, Snežani Samardžić Marković i predsedniku UO RSS Velimiru Marjanoviću.

Simonović je reagovao povodom informacija da je Nišu oduzeto domaćinstvo za jednu od kvalifikacionih grupa za evropsko prvenstvo.

"Nekorektno je da se, putem medija vodi negativna kampanja protiv grada Niša, koji se u prethodnim godinama pokazao kao dobar domaćin rukometnoj reprezentaciji Srbije i finansijski podržao Rukometni savez Srbije", naveo je Simonović u otvorenom pismu ministarki sporta i funkcioneru rukometnog saveza Srbije.

"Ovo pitanje za nas je iznad dnevno političkih interesa i neprihvatljivo je rušiti ugled grada Niša kao uspešnog organizatora velikih sportskih događaja. Zato vas pozivam da, u interesu sporta i u interesu Srbije, prevaziđemo postojeće nesporazume", istakao je Simonović.

On je naveo da je Niš prvi počeo pripreme za Evropsko prvenstvo u rukometu 2012. godine na taj način što je odredio sredstva i krenuo u rekonstrukciju postojeće hale Čair, čime će biti otklonjeni svi nedostaci, "baš kao i u halama u Beogradu i Novom Sadu".

"Projektom rekonstrukcije predviđeno je zadovoljavanje svih zahteva Međunarodne rukometne federacije (IHF) za nesmetano održavanje kvalifikacionih utakmica EP 2012. u Nišu", rekao je Simonović.

On je naveo da se to posebno odnosi na dimenzije spornog borilišta, proširenje kapaciteta dvorane, formiranje VIP lože, pres centra, ventilaciju i klimatizaciju, kao i svih drugih uslova koje propisuje IHF.

Mediji su objavili da je Nišu oduzeta prilika da bude domaćin rukometnog takmičenja jer hala Čair ne zadovoljava uslove IHF-a, a da gradnja planirane nove hale nije ni počela.

Gradsko rukovodstvo navodi da ne snosi odgovornost zbog toga što nova hala nije izgrađena, jer projekat nije odobrila Vlada Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve
Rukomet

"Garantujemo – daćemo sve protiv Španije "

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Boris Rojević rekao je da će protiv Španije, u revanš meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, on i njegovi izabranici dati na terenu i preko maksimuma u želji da izbore odlazak na planetarnu smotru najboljih.

Tanjug

17:50

10 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu