Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 21.01.2010.

21:37

EP: Ubedljiv poraz Srbije od Danske

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Danske rezultatom 28:23 (15:9) u drugom kolu grupe B Evropskog prvenstva u Austriji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Evropski prvaci su pobedom nad našim nacionalnim timom obezbedili mesto u drugom krugu takmičenja, dok će izabranici Seada Hasanefendića svoju šansu za prolaz dalje tražiti u meču sa Austrijancima. Danska je od početka meča stekla veliku prednost i zasluženo slavila. U drugom meču u grupi Island ponovo ispustio prednost u poslednjem minutu i remizirao sa Austrijancima 37:37.

Kao što se i očekivalo odličnim napadima preko krilnih igrača, Danci su lako probijali odbranu Srbije i već na početku prvog poluvremena došli do visokog vođstva. Briljirao je Anders Jensen Egert (levo krilo) sa šest golova u prvih 30 minuta. Najveća prednost aktuelnih evropskih prvaka u prvom delu meča iznosila je sedam golova (14:7).

Čvrsta odbrana Danske (6-0) lako je zaustavljala napade Srbije, a na ruku su im išle i česte greške "orlova" (čak 10 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu).

Nastavak je doneo istu priču. Izabranici Seada Hasanefendića igrali su bezidejno u napadu, uglavnom preko bekova, a Danci su uspeli da zaustave našeg najboljeg igrača Momira Ilića koji je postigao četiri gola, od toga samo dva iz igre. Ono što je Egert radio u prvom, rukometaš HSV Hamburga Hans Lindberg (desno krilo) nastavio je u drugom poluvremenu, a raspucao se i Mikel Hansen.

Danci su veći deo drugog poluvremena održavali prednost od šest, sedam golova razlike. Serijom 3:0, Srbija uspeva da se približi na 25:21 u 53. minutu, a potom i na minus tri u 58, ali to je bilo sve što su naši rukometaši uspeli da urade.

Najefikasniji igrač na meču bio je Egert sa deset golova, dok su za Srbiju Žarko Šešum, Momir Ilić i Ivan Stanković postigli po četiri pogotka.

U trećem kolu grupe B, Srbija se u subotu od 18 časova sastaje sa domaćinom Austrijom, dok Danska igra od 20 časova sa Islandom.

Tabela:
1. Danska ................2 2 0 0 (61:52) 4
2. Island ...................2 0 2 0 (66:66) 2
3. Srbija ....................2 0 1 1 (52:57) 1
4. Austrija .................2 0 1 1 (66:70) 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

230 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu