Nova vest
Rukomet

Utorak, 23.12.2008.

17:47

Stručni savet traži smenu Dinčića

Stručni savet za ženski rukomet odlučio je da predloži Upravnom odboru Rukometnog saveza Srbije smenu selektora Časlava Dinčića.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Kao razlog za takvu odluku naveden je loš plasmana na Evropskom prvenstvu u Makedoniji. Reprezentacija Srbije je na EP zauzela je 13. mesto, a takmičenje je završila posle tri poraza u grupi.

Stručni savet, u sastavu Milena Delić, Nenad Kecman. Vesna Milošević i Zita Galic, odlučio je da predloži smenu selektora, uz obrazloženje da je 13. mesto apsolutni neuspeh, s obzirom na igrački potencijal. Kako je rekao predsednik Sručnog saveta Nenad Kecman, Dinčić je imao gotovo dve godine "da stvori nešto od ženske reprezentacije".

Selektoru je zamereno da nije imao nikakav odnos sa Stručnim savetom, što je malo vremena provodio u Srbiji, pa nije pratio domaći šampionat i nije imao uvid u formu pojedinih igračica.

Dinčić živi u Nemačkoj, gde je ranije radio kao trener.

Stručni savet za sada nema svog kandidata, a Kecman smatra da bi bilo najbolje da se za novog selektora raspiše konkurs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu