Nova vest
Rukomet

Subota, 27.09.2008.

16:40

Đurković: Veliki uspeh našeg sporta

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković oduševljen je odlukom EHF da Srbiji dodeli EP 2012. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Biće to deseto rukometno prvenstvo Evrope, i prvo koje se održava u našoj zemlji. Uspeh je tim veći, jer je naša kandidatura pobedila u konkurenciji svetskih rukometnih velesila Nemačke i Francuske.

"Radost nam je neizmerna, jer smo u velikoj konkurenciji pobedili Francusku i Nemačku. Mislim da je ovo veliki uspeh za naš rukomet, sport i zemlju uopšte. Već sutra ćemo početi da radimo na pripremi ovog velikog događaja, koji smo prvi put u istoriji dobili kao Srbija", rekao je za B92 Božidar Đurković.

Srbija je bila kandidat i za šampionat Evrope u ženskoj konkurenciji, ali se iz taktičkih razloga povukla pred glasanje.

"Pošto smo se kandidovali za oba prventva, smišljeno i planski smo išli da dobijemo muško prvenstvo, pa smo pred glasanje odustali od ženskog prvenstva".

Šampionat ćže biti organizovan u četiri grada – Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Nišu.

"Svi ti gradovi poseduju dobru infrastrukturu, dobre hotele i sportske dvorane, kao i sve što ide uz ovakvo takmičenje. Sa te strane sasvim smo zadovoljni. Mi smo ta četiri grada sa objektima i predstavili na kongresu".

Rukomet je desetak godina bio u senci drugih sportova, ali se prošle i ove godine vratio na scenu fantastičnim rezultatima.

"Radili smo naporno ove godine i imamo dosta rezultata. Muškarci su se plasirali na svetsko, žene na evropsko prvenstvo, kadetkinje su osvojile srebro, rukometaši na peku dve medalje, a Crvena zvezda je ušla u Ligu šampiona. Ova odluka je kruna uspešne 2008. godine za srpski rukomet. Biće ovo veliki podstrek i za rukometaše i rukometne radnike", zaključio je Božidar Đurković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu