Nova vest
Rukomet

Nedelja, 20.01.2013.

15:03

Vuković: Žestoko smo uzdrmani

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je da je njegov tim žestoko uzdrman posle poraza od Poljske i Slovenije.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

„Nije lako očekivati da možemo da se podignemo posle ovako izgubljenih utakmica. Došli smo u situaciju da idemo na Španiju, domaćina turnira, koji je neočekivano izgubio od Hrvatske. Možda bi nam bolje došlo da smo ukrštali sa Hrvatskom, sada moramo razmišljati o Špancima. Treba stvarno mnogo napora da se iz ekipe izvuče maksimum ili nešto što bi bilo dovoljno“, rekao je Vuković.

On je dodao da je trebalo da se igra rasterećeno, iako je ekipa žestoko uzdrmana.

Nisam jos pričao sa momcima. Moram popričati sa većinom pojedinačno. Nejasno je šta nam se dešava? Bilo je previše grešaka i sa klupe i od igrača. Bilo je previše situacija gde smo pričali o situacijama koje su davno ispričane, ali se ponavaljaju. Moram da vidim šta je razlog, zbog čega smo došli do toga. Došli smo u situaciju da nemamo tog nekog na terenu koji ce da uzme stvar u svoje ruke i privede utakmicu kraju. To je otprilike problem ove ekipe. Videćemo da u nekoj bližoj budućnosti na tome radimo“, naveo je Vuković.

Nekadašnji golman Jugoslavije, sadašnji reprezentativac Španije Arpad Šterbik naveo je da očekuje tešku utakmicu sa Srbijom, uzimajući u obzir i prethodne dve, odigrane u Alikanteu i na Olimpijskim igrama.

Srbija je do sada na prvenstvu sveta igrala dobro. Nesrećno je poražena u meču sa Poljskom i Slovenijom. Nisam gledao puno te mečeve, ali sam čuo. Moramo da se spremimo dobro i pokušamo da pobedimo. Naš cilj prvi je bio da što bliže dođemo do polufinala. Ima puno kvalitetnijih ekipa, tako da će do zlatne medalje biti vrlo teško doći. Izgubili smo juče od Hrvatske. Svaki poraz boli. Igrali smo pred 11.000 gledalaca i nije lako bilo podneti poraz, kada te bodri toliko ljudi. Verujem da ce i hala u Saragosi biti puna i da će to biti lepa rukometna predstava“, rekao je Šterbik.

Reprezentacije Srbije i Španije sastaju se sutra, od 19 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu