Nova vest
Tenis

Petak, 26.05.2017.

14:35

Henman: Sumnjam na Marijevo oboljenje kože...

Nekadašnji četvrti igrač sveta Tim Henman sumnja da je oboljenje kože ostavilo daleko više traga na Endija Marija nego što se u prvi mah činilo.

Izvor:

Autor:

Henman: Sumnjam na Marijevo oboljenje kože...
Getty Images

Prvi reket sveta zaradio je 'herpes-zoster' virus, koji može da dobije svako ko je preležao boginje, početkom februara.

Simptom spomenutog virusa, istog koji je 'odogovoran' za boginje, jeste upaljenje pojedinačnog nerva kože, a ispoljava se kroz crvene fleke po telu i glavi.

"Oboljenje kože niko ne bi trebalo da shvata olako, a pogotovo elitni sportista. Ne bih se začudio kada bih saznao da su problemi s laktom u stvari produkt infekcije. Sve to ima veze s onim što se događalo krajem prošle godine, kada je pružio neverovatne napore. Daje sve od sebe, posebno kada se nalazi na treninzima na Floridi na kraju godine, pa je vrlo moguće da se tamo preforsirao", rekao je Britanac.

Mari je već gotovo pola godine najbolji igrač sveta, ali od ulaska u 2017. na pruža ni delimično dobre partije kao u drugom delu prošle sezone.

Priliku da se vrati na stari kolosek imaće u Parizu, gde je prošle godine stigao do finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Tenis

Endi Mari opet na terenu

Britanski teniser Endi Mari vraća se na teren 18. maja u Ženevi, saopšteno je na sajtu turnira u tom švajcarskom gradu.

Tanjug

15:05

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu