Nova vest
Tenis

Utorak, 23.05.2017.

08:55

Rolan Garos i sudbina koja je spojila Novaka i Agasija

Najbolji srpski sportista Novak Đoković objavio je da će mu novi trener biti legendarni Ande Agasi, a veza dvojice teniskih velikana više je od obične.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Rolan Garos i sudbina koja je spojila Novaka i Agasija
Foto: YouTube screenshot

Đoković je istakao da će Agasi raditi sa njim na predstojećem Rolan Garosu, a iako verovatno neće biti prisutan tokom čitavog turnira, organizatori drugog Grend slema podsetili su na sudbinsku povezanost Novaka i Andrea.

Srbin je prošle godine ušao među besmrtnike trijumfom u Parizu, čime je ponovio Agasijem uspeh iz 1999. godine, a pre nastupa je, u okviru serijala “Legende Rolan Garosa”, čitao odlomke upravo o velikom uspehu Amerikanca.

“Put do mog Rolan Garosa bio je veoma dug, ali ironično, to je prvi Grend slem koji je trebalo da osvojim jer sam tu zabeležio prve dobre rezultate. Potom se sve zaglavilo i morao sam da čekam toliko dugo, da je to postala jedina velika titula koja mi je nedostajala. Mislim da se sve događa sa razlogom i to što nisam osvojio Rolan Garos u mladosti, značilo je da nešto nedostaje. Bilo je potrebno da u sebi potražim odgovore”, rekao je tada Agasi.

Đoković je dugo vremena pokušavao da se domogne jedinog Grend slema koji mu je nedostajao, doživeo je neke teške i bolne poraze, ali je 2016. stigao u Bulonjsku šumu odlučan u nameri da uspe – inspiraciju je crpeo upravo iz Andreovih reči.

“Nažalost, titulu još nisam osvojio, ali su mi njegove reči inspiracija i on je neko ko nikada nije prestao da se trudi. Šljaka nije bila njegova omiljena podloga i retko ko mu je davao šanse da će trijumfovati na Rolan Garosu, ali je uspeo. Bio je uporan i verovao u sebe. Kada je on osvojio Pariz, mislim da mogu i ja, samo ću nastaviti da pokušavam”, priznao je Novak u tom intervjuu, a dve i po nedelje kasnije postao je samo jedan od osmorice igrača ikada koji su dotakli ‘sveti gral’.

Jedan od njih, možda i najspecifičniji, jeste 47-godišnjak iz Las Vegasa.

“Andre Agasi je legenda ovog sporta i neko ko je inspirisao hiljade i hiljade mladih tenisera širom sveta, i to ne samo svojim teniskim umećem, već i harizmom, karakterom koji je bio mnogo drugačiji i revolucionaran. Način na koji se odevao, igrao... Videlo se sa koliko strasti igra i jedan je od retkih koji su osvajali sva četiri Grend slema”, zaključio je tada Đoković.

Izgleda da je saradnja dvojice majstora, koja počinje tačno godinu dana kasnije, bila suđena...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve