Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.05.2015.

20:12

Kokinakisu triler u pet setova sa Tomićem

Australijski teniser Tanasi Kokinakis plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pošto je u pet setova, posle velike borbe eliminisao sunarodnika Bernarda Tomića.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Kokinakis je protiv Tomića slavio sa 3.6, 3:6, 6:3, 6:4, 8:6, posle tri sata i 19 minuta igre.

Mladi Australijanac će se u borbi za mesto u osmini finala sastati sa prvim reketom sveta Novakom Đokovićem, koji je u tri seta eliminisao Luksemburžanina Žila Simona.

Kokinakis i Tomić su odigrali odličan meč, a iako su mnogi već videli starijeg od dvojice Australijanaca u narednom kolu, mlađi se nije predavao. Ključ njegove pobede bili su vineri, imao je 71 nasuprot 37 Tomića, ali je i upisao 16 neiznuđenih grešaka više. Ipak, kada je bilo najvažnije, Kokinakis je bio taj koji je odigrao bolje i zasluženo slavio.

Tomić je bio apsolutno dominantan u prvom setu, napravio je dva brejka na putu do vođstva od 1:0, a Kokinakisu nije dozvolio ni šansu da ga pokuša da mu oduzme servis. Za vođstvo od 2:0 u setovima mu je bio dovoljan jedan brejk, u osmom gemu, a tada je već Kokinakis počeo da mu pruža znatno veći otpor.

Mladi Australijanac je počeo sjajno da se bori u trećem setu, u kojem mu je brejk u šestom gemu bio dovoljan da ostane u meču, a malo ko je i tada mogao da pretpostavi kakav preokret sve čeka. Četvrti set Kokinakis je započeo dva puta oduzevši servis Tomiću, koji je uspeo da mu odmah vrati jedan brejk, ali ne i pripreti do kraja seta.

U petom setu, stariji od dvojice Australijanaca je igrao bolje u prvom delu seta, a čak je u osmom gemu imao šansu da završi meč. Izborio je tri meč lopte, koje je Kokinakis sve odbranio, a tada je bilo jasno da će duel biti završen na razliku. Ključni udarac Kokinakis je zadao u 13. gemu, kada je napravio brejk, a potom u narednom gemu iskoristio prvu meč loptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu