Nova vest
Tenis

Utorak, 26.05.2015.

13:58

Erakovićeva namučila Kvitovu

Češka teniserka Petra Kvitova tek posle velike borbe je eliminisala Novozelanđanku Marinu Eraković i prošla u drugo kolo Rolan Garosa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Michel Euler

Kvitova, koja je postavljena za četvrtog nosioca, protiv Erakovićeve je slavila sa 6:4, 3:6, 6:4, posle dva sata i 25 minuta igre.

U drugom kolu, rivalka češke teniserke biće pobednica susreta između Silvije Soler-Espinose iz Španije i Francuskinje Polin Permentije.

Erakovićeva je bila ta koja je bolje ušla u meč i prva je došla do brejka i to pošto je prethodno ispustila četiri šanse u prvom i trećem gemu. Oduzela je servis Kvitovoj u petom gemu za vođstvo 3:2, da bi joj Čehinja uzvratila za izjednačenje 4:4. Posle poprilično sigurnog servis gema, u desetom gemu je viđeno mnogo preokreta, i Erakovićeva je imala svoje šanse, ali je Kvitova došla do seta.

U drugom setu je Erakovićeva bila bolja, odmah je napravila brejk, tu prednost je čuvala, a potom uz još jedan oduzet servis Kvitovoj povela sa 5:2. Iako je u narednom gemu Kvitova uzvratila, Novozelanđanka je novim brejkom uvela meč u treći set.

Odlučujući set doneo je niz preokreta i pet brejkova, ali je Kvitova bila ta koja je zadala udarac u pravo vreme. Svaki put kada je Čehinja oduzimala rivalki servis, Erakovićeva je uzvraćala do 4:4, da bi potom Kvitova došla do brejka koji je potvrdila sigurnim servis gemom, u kojem je iskoristila prvu meč loptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu