Nova vest
Tenis

Utorak, 01.06.2010.

16:27

Dementijeva dobila ruski derbi za polufinale

Jelena Dementijeva prošla je u polufinale u Parizu pobedivši u ruskom derbiju Nađu Petrovu sa 2:1, po setovima 2:6, 6:2, 6:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U meču koji je kiša u Parizu nakoliko puta prekinula, Dementijeva je uspela da se vrati nakon izgubljenog prvog seta, i dobije naredna dva sa ubedljivih 12:2.

Njena protivnica u borbi za finale biće Italijanka Frančeska Skijavone. Ako pobedi Ruskinja to će joj biti treće finale jednog Gren slema u karijeri, a ako Skijavone bude ta koja trijumfuje biće joj prvo.

Dementijeva i Petrova odigrale su veoma čudan meč. U prvom setu Petrova je kontrolisala situaciju na terenu, i kada je povela sa 1:0 u setovima činilo se da će ubedljivo trijumfovati i proći u polufinale.

Dementijeva se međutim nije predala, i ponovila je podvig iz trećeg kola kada je protiv Aleksandre Voznijak vratila ’iz mrtvih’, preokrenula i pobedila.

Ovoga puta Ruskinja je to uradila još ubedljivije. Prepustila je Petrovoj samo dva gema u preostala dva seta i tako se u velikom stilu plasirala u polufinale. Petrova je tokom meča nekoliko puta tražila i medicinski tajm-aut, pa je i to razlog velikog preokreta Dementijeve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu