Nova vest
Tenis

Petak, 21.05.2010.

11:38

Jelena Janković: „Osećam se skoro kao leptir“

Srpska teniserka Jelena Janković u odličnoj formi dočekuje Rolan Garos i u izjavi za britanski “Indepentent” govorila je o pripremama za drugi Gren slem sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Jankovićeva je u poslednjih nekoliko nedelja pokazala odličnu igru na šljaci, a to je delom i zasluga zbog ponovnog rada sa Nikol Bolitijerijem. “Nik me poznaje još od kada sam bila devojčica. Poznaje moju igru bolje od bilo koga drugog. Osetila sam da želim da budem nezavisna na terenu, da sama odlučujem, kao ranije”, rekla je Jankovićeva.

Nik i njegov tim mi pomažu kada imam vremena između turnira da treniram i poradim na svojoj igri. Ali na turnire idem uglavnom sa sparing partnerom i mamom. Mislim da je to pravo rešenje za sada”, dodala je četvrta teniserka sveta.

Jankovićeva je prošlu godinu započela kao najbolja teniserka sveta, a završila ju je kao deveta na WTA listi. Sada je četvrta na svetu, a ove sezone je osvojila turnir u Indijan Velsu i došla do finala turnira u Rimu.

Najbolja srpska teniserka je dva puta igrala u polufinalu turnira u Parizu i ove godine godine se sigurno ubraja u favoritkinje za trijumf na drugom Gren slemu sezone. Razlog za prošlogodišnje rezultate Jankovićeva pronalazi u želji da dobije na snazi, što je dovelo do suprotnoh iskoda.

Želela sam da budem jača i u boljoj formi, ali je rezultat, nažalost, bio suprotan. Osećala sam se mnogo sporijom i izgubila sam svoju igru. Imala sam mnogo mišića, ali sam sada ponovo ona stara. Takva sam, ja ne mogu da budem kao neke druge igračice. Ne pristaje mi da budem toliko jaka, potrebno mi je da budem pokretljiva. Problem je što sam pokušala da promenim mnogo stvari, radila sam mnogo na fitnesu, ali moja igra nije bila ista. Pretrpela je mnogo promena i to je uticalo na mene na terenu. Nisam se osećala samouvereno, ali ni prijatno”, istakla je Jankovićeva.

Ali, sada se ponovo osećam spremnom i motivisano. Osećam se lakšom na terenu, izgubili sam mnogo na težini od prošle godine. Osećam se skoro kao leptir na terenu ponovo, a to je važno. Ako se lakše krećete na terenu cela igra se menja. Uz Žistin Enan ja sam najsitnija igračica, sve ostale igračice su baš jake. Rade mnogo u teretani, ja sam pokušala isto, ali nisam mogla da se krećem i naučila sam lekciju. Zato sam se vratila starim treninzima i rezultati se vide”, dodala je srpska teniserka.

Jankovićeva je, takođe, istakla da bi od svih Gren slem turnira najviše želela da trijumfuje na Rolan Garosu ili US Openu, ali dodaje:

Ne želim da budem izbirljiva. Samo želim da vredno radim i da se nadam da ću do toga doći. Verujem u sebe kao igračicu i verujem da ću jednog dana osvojiti Gren slem. Kada vidim da se Kim Krajsters vratila tenisu i odmah osvojila Gren slem titulu znam da je sve moguće”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu