Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 29.10.2007.

22:18

Pobeda šahista, remi šahistkinja

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Šahisti Srbije pobedili su ekipu Nemačke sa 3:1 u drugom kolu ekipnog prvenstva Evrope u Herklionu na Kritu, dok su šahistkinje na istom takmičenju igrale nerešeno 2:2 sa Rumunijom. Na sajtu organizatora takmičenja objavljeno je da su Branko Damljanović i Igor Miladinović savladali svoje protivnike, dok su Ivan Ivanišević i Robert Markuš remizirali.

Najbolja srpska šahistkinja Nataša Bojković poražena je na prvoj tabli, na četvrtoj tabli partiju je izgubila Anđelija Stojanović, ali su Irena Čoluškina i Ana Benderać pobedama uspele da održe remi u meču sa Rumunkama.

U muškoj konkurenciji, Slovenja je savladala i Francusku (3:1), a Makedonija je bila bolja od Belgije (2,5:1,5). Hrvatska je poražena od aktuelnog šampiona Holandije (0,5:3,5), dok je Crna Gora izgubila od Izraela (1,5:2,5).

U ženskoj konkurenciji, Slovenija je igrala 2:2 sa Litvanijom, kao i Crna Gora sa Češkom (2:2), dok je Hrvatska poražena od Izraela (1:3).

U derbi mečevima šahista, Rusija je pobedila Jermeniju (2,5:1,5), a Azerbejdžan Bugarsku (2,5:1,5), dok su Ukrajinci i Španci igrali 2:2.

Kod šahistkinja, šampionke iz Poljske bile su bolje od Azerbejdžana (3,5:0,5), Rusija je savladala Jermeniju (2,5:1,5), dok je Bugarska pobedila Nemačku (2,5:1,5).

Na Evropskom prvestvu igra se devet kola po švajcarskom sistemu. Treće je na programu u utorak, od 15.30 sati po lokalnom vremenu, a takmičenje se završava 7. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu