Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 18.01.2014.

02:06

Bogovski snuker Ronija O’Salivena

Da je Roni O’Saliven genije sa štapom to smo znali i ranije, ali ono što je uradio u petak popodne oduševilo je čak i njega samog.

Izvor: A. Gutović

Autor:A. Gutović

Default images

Svetski šampion pobedio je u četvrtfinalu Mastersa u Londonu Rikija Voldena sa 6-0 oborivši rekord po broju uzastopnih poena.

O’Saliven je pogodio 556 poena u nizu nadmašivši prethodni rekord Dinga Džunhuija iz 2007. godine (495).

Prošle godine Roni je napravio jedan od najvećih poduhvata u sportu uopšte odbranivši titulu na Svetskom prvenstvu iako skoro godinu dana nije igrao takmičarske mečeve, a sada ponovo pomerio granice briljantnom partijom.

Nakon meča O’Saliven je bio oduševljen svojim izdanjem što dovoljno govori o kvalitetu snukera ako se zna koliki je perfekcionista momak iz gradića Čigvel u Eseksu.

“Igrao sam stvarno dobro danas, nekada se jednostavno tako namesti. Pogađao sam dobro daleke kugle, igrao sam dobro odbrambene udarce, a bio sam dobar i kada bih započeo brejk. Teško je igrati protiv nekoga kada je tako. U današnje vreme ljudi na Jutubu mogu da klikni i pogledaju mečeve. Drago mi je zbog navijača što sam im priredio šou. Mi smo zabavljači na neki način. Delovelo je da se sve što sam danas dotakao pretvaralo u zlato. Imao sam par izdanja kada sam pomislio da ne mogu bolje. Ovo danas je bilo skoro najbolje što mogu”, rekao je Roni nakon meča.

Koliko je O’Saliven (38) bio dobar govore i brojke njegovog rivala Rikija Voldena koji nije promašio nijednu daleku kuglu, a na kraju meča je imao odličnih 92% ubačenih kugli.

“Mislim da je ovo prvi put u karijeri das am odigrao meč u kojem jednostavno nisam mogao da igram. Ako bude igrao ovako, osvojiće svaki turnir do kraja života. Ja sam odigrao samo nekoliko udaraca”, rekao je Volden nakon meča.

Ako ništa drugo, pogledajte 4. frejm i brejk od 134 poena:



O’Saliven je osvojio Masters četiri puta u karijeri, poslednji put pre pet godina. Na Mastersu inače učestvuje 16 najboljih igrača sveta. Roni trenutno nije među 16 najbolji, ali je dobio pozivnicu kao Svetski šampion.

Njegov rival u polufinalu će biti Stiven Megvajer koji je savladao najboljeg igrača sveta Nila Robertsona sa 6-2. U drugom polufinalu sastaju se Šon Marfi i Mark Selbi.

Pobedniku turnira pripašće 200.000 funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu