Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 16.02.2015.

15:04

Kontador se povlači 2016.

Španski biciklista Alberto Kontador potvrdio je da planira da se povuče na kraju sezone 2016. godine

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Peter Dejong, File

Kontador, koji je slavio na sve tri najprestižnije trke na svetu, u koje spadaju Điro d’Italija, Tur d’Frans i Vuelta, u intervjuu za “As” je potvrdio spekulacije da će završiti karijeru u bliskoj budućnosti.

“Fizički se dobro oporavljam i uzbuđen sam zbog svog tima, ali godine samo prolaze. Sledeće sezone ću biti u pelotonu, ali je mi ona biti poslednja”, rekao je Kontador.

Kontador je na Turu bio najbolji 2007. i 2009. godine, na Điru je slavio 2008, dok je najviše uspeha imao na Vuelti, na kojoj je do trijumfa došao 2008, 2012. i 2014. godine.

Biciklista Tinkof-Sakso tima istakao je da želi da se povuče u velikom stilu i da mu je cilj da vozi bolje nego 2009. godine, kada je osvojio svoj drugi i poslednji Tur.

Ako budem vozio na Điru ili Turu, ne zanima me da budem drugi, samo želim pobedu. Samo sam na trijumfe fokusiran”, naglasio je Kontador.

Kontador je takođe istakao da ako se desi nešto nepredviđeno i to ga spreči da se takmiči sledeće godine da će produžiti karijeru za godinu dana i da će to biti definitivni kraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu