Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 19.04.2014.

14:38

Kavendiš preskače Điro zbog Tura

Britanski biciklista Mark Kavendiš neće učestvovati na trci Điro d’Italija, već će pojačati svoje pripreme za Tur d’Frans.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Omega Farma-Kvik-Step tim je objavio da će britanski sprinter učestvovati na Trci oko Turske krajem aprila, potom na trkama u Kaliforniji i Švajcarskoj, pre Tura.

Kavendiš je zbog bolesti propustio nekoliko trka, a još ranije se prijavio za trku u Turskoj, dok je dodao još nekoliko manjih trka umesto Đira da bi najprestižniju trku na svetu, na kojoj pretenduje na zelenu majicu, dočekao spreman.

Kao što svi znaju, moj veliki cilj ove godine je Tur, posebno jer startuje u mojoj domovini. Napravili smo program, ove godine propuštam Điro. Tužan sam zbog toga, zato što sam na toj trci u prošlosti imao velikih uspeha. Imam divna sećanja i pobede, pa čak i prošle godine. Ali, pošto mi je ove godine glavni cilj Tur, morao sam da napravim izbor“, istakao je Kavendiš.

Ovogodišnje izdanje Tura startuje 5. jula u Lidsu, a završava se 27. u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu