Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 24.09.2012.

09:41

SP: Žilber prvak, Jovanović odustao

Belgijski biciklista Filip Žilber pobedio je na drumskoj trci na Svetskom prvenstvu u Holandiji, u pokrajini Limburg.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Jedini srpski predstavnik u eliti Nebojša Jovanović odustao je posle 150 kilometara trke koja je bila vožena u dužini od 267 kilometara oko Valkenburga.

Žilber je do titule svetskog šampiona došao u vremenu od 6:10.41 sati, ispred Norvežanina Edvalda Boason Gagena, koji je imao četiri sekunde zaostatka, i Alehandra Valverdea iz Španije, koji je bio još sekundu dalje.

Branilac titule Mark Kavendiš iz Velike Britanije je odustao posle 140 kilometara, dok je isti slučaj bio i sa olimpijskim šampionom u vožnji na hronometar Bredlijem Viginsom nešto kasnije. Čak 90 biciklista od njih 202, koliko ih je startovalo, nije došlo do cilja.

Jovanović nije imao noge u trenucima kada je čelo karavana pojačalo ritam. Pokušao je na početku trke da se izdvoji, ali nije uspeo”, rekao je selektor Radiša Čubrić.

U konkurenciji juniora, Miloš Borisavljević je zauzeo 24. mesto u sprintu grupe od 56 biciklista u cilju juniorske trke. Preostala dva srpska juniora Marko Polumirac i Stefan Stefanović nisu završili trku. Slovenac Mitja Mohorič je pobedio u toj konkurenciji, prešavši stazu od 128,8 km za 3:00.45 sata. Srebrna medalja pripala je Kejlebu Evanu iz Australije, dok se bronzom okitio Hrvat Josip Rimac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu