Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 28.10.2011.

19:35

Dvojica biciklista na OI u Londonu

Međunarodna biciklistička unija (UCI) potvrdila je da su se dvojica srpskih biciklista kvalifikovala za olimpijsku drumsku trku 2012. u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Čekamo još samo mejl iz sedišta UCI u Eglu kraj Lozane. U poslednje dve godine uspešno smo sproveli program uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije i Minstarstva omladine i sporta, čiji je jedini cilj bio da kvalifikujemo dva takmičara za Igre", izjavio je generalni sekretar BSS Petar Rokvić.

"Sve što smo obećali ispunili smo, uz ogromno angažovanje takmičara, selektora i stručnih štabova, kancelarije Biciklističkog saveza, ali i klubova".

Rokvić je istakao da posebne čestitke zaslužuju svi biciklisti članovi nacionalnih reprezentacija koji su se širom sveta i Evrope borili za olimpijske bodove.

"Ovo nije uspeh pojedinca, već cele reprezentacije, timskog rada i duha. Biciklizam je pojedinačni sport, ali mi normu ispunjavamo kao reprezentacija i zemlja i možda imamo najteži sistem kvalfikacija, izuzetno naporan i veoma skup", rekao je Rokvić.

Srbija se kao 11. nacija Evropa tura, ne računajući zemlje iz Evrope koje su kvalifikovale vozače kroz Svetski tur, izborila da treći put zaredom ima bicikliste na Olimpijskim igrama.

Prethodno je na Igrama 2004. godine u Atini nastupio Ivan Stević, a u Pekingu 2008. Stević i Nebojša Jovanović. Pre toga, poslednje učešće bilo je na OI u Barseloni 1992, ali tada nisu postojale kvalifikacione norme.

UCI mora do 1. novembra da obavesti BSS o broju mesta koje je dobila Srbija, a OKS i BSS moraju da do 17. novembra potvrde da prihvataju ove dve vize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu