Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 14.02.2011.

16:52

Kontador najverovatnije bez kazne

Španska biciklistička federacija najverovatnije neće kazniti Alberta Kontadora zbog dopinga, iako je prošlog meseca tražila jednogodišnju suspenziju za njega.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Kontador je još od avgusta prošle godine pod suspenzijom, a u januaru se žalio na prvobitnu odluku Federacije i ona je uvažena prema izveštajima španskih medija.

Ipak, vladajuće telo španskog biciklizma će zvaničnu odluku objaviti u utorak.

Nismo dobili nikakvu zvaničnu informaciju od Španske biciklističke federacije“, rekao je Kontadorov agent Hasinto Vidarte, „Čekamo da nam se jave i za sada ne znamo ništa. Videli smo šta je objavljeno u španskim medijima i to je sve“.

U Španskoj biciklističkoj federaciji nisu mogli da komentarišu izveštaje španskih medija jer je proces tajan, ali su rekli da će Kontador u utorak biti obavešten o presudi.

Kontador je bio pozitivan na malu količinu klenbuterola tokom prošlogodišnje trke „Tur d’Frans“, na kojoj je po treći put u karijeri trijumfovao. Kada je objavljeno da je suspendovan zbog dopinga Španac se branio time da je za pozitivan test krivo pokvareno meso.

Ukoliko bude oslobođen optužbi za doping, Kontador će moći da učestvuje na „Trci oko Algarvea“, koja počinje u sredu i to će mu biti prva trka na kojoj će braniti boje Sakso Banka.

Kada odluka bude zvanično objavljena, ako se ne budu slagale sa presudom, Međunarodna biciklistička unija (UCI) i Svetska anti-doping agencija će imati mesec dana da odluče da li će slučaj predati Sudu za arbitražu u sportu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu