Nova vest
Olimpizam

Sreda, 20.08.2008.

12:28

Vaterpolisti Srbije u polufinalu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara, pobedom nad Španijom sa 9:5 (0:1, 5:1, 2:1, 2:2) i igraće u petak sa selekcijom SAD za ulazak u finale. U drugom polufinalu sastaće se Mađarska i Crna Gora.

Srbiju je predvodio Pijetlović, sa 4 pogotka, Ćirić i Vujasinović postigli su po 2, a Udovičić 1. U reprezentaciji Španije istakao se Molina sa 2 gola, dok su po 1 postigli Perone, Havijer Garsija i Hoze Garsija.

Tim Dejana Udovičića pružio je protiv Španaca do sada ubedljivo najbolju partiju u Pekingu. Ključni period bio je druga četvrtina, kada je Srbija pogodocima Udovičića, Vujasinovića (2), Pijetlovića i Ćirića povela sa 5:2 i stekla prednost koju Španci do kraja nisu uspeli da ugroze.

Početnu prednost imala je Španija, posle pogotka Peronea u poslednjem minutu prvog perioda, a sve promašaje u prvoj četvrtini tim Srbije brzo je nadoknadio serijom od 4:0, koju je započeo Udovičić preciznim udarcem iz daljine. Na drugoj strani, Havijer Garsija je smanjio na 4:2, u situaciji sa 2 igrača više, a konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Pijetlović.

Na 6:2 povisio je Vujasinović početkom treće četvrtine, Giljermo Molina je smanjio na 6:3, ali Ćirić vraća Srbiju na +4, još jednim 'projektilom'. Ubedljivu pobedu zaokružio je Pijetlović, sa još 2 pogotka.

Rival u polufinalu biće SAD, koju je Srbija savladala sa 4:2 u prvoj fazi takmičenja u Pekingu. Sa druge strane, u drugom čevrtfinalnom susretu, Crna Gora je savladala Hrvatsku sa 7:6 i igraće sa Mađarskom za ulazak u finale.

Srbija - Španija 9:5 (0:1, 5:1, 2:1, 2:2)

Igrač više: Srbija 8 (4), Španija 10 (1)

SRBIJA: Šefik, Prlainović, Gocić, Udovičić 1, Savić, Pijetlović 4, Rađen, Filipović, Chirić 2, Ssapić, Vujasinović 2, Peković, Soro.
ŠPANIJA: Agilar, Garsija 1, Martin, Perone, Molina 2, Minguel, Galego, Pirlakov, Vales, Perone (F) 1, Garsija (H) 1, Andreo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

205 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu