Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 07.08.2008.

12:58

Srbiji samo bod, 1:1 sa Australijom

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je u Šangaju nerešeno, 1:1 (0:0), sa Australijom u prvom kolu olimpijskog turnira. Australija je uprkos potpunoj dominaciji Srbije povela pogotkom Zadkovića u 69. minutu, a timu Miroslava Đukića bod je doneo Rajković, 10 minuta kasnije. U sledećem kolu, Srbija u nedelju igra sa Obalom Slonovače.

Srpski tim je dominirao tokom celog meča, u prvom poluvremenu skoro isključivo se igralo na polovini Australije, a ekipa Miroslava Đukića propustila je niz prilika. Najbolju je imao Zoran Tošić, kada je pogodio prečku u 38. minutu, udarcem sa ivice šesnaesterca, a igraču Partizana pripalo je još nekoliko odličnih prilika.

Već u 13. minutu, na odličnu aistenciju Tadića, koji ga je proigrao petom, Tošić je šutirao sa oko 8 metara, ali je blokiran. Usledile su šanse ponovo Tošića, u 23, pa Rajkovića, u 28. minutu, obe posle pokušaja iz daljine, ali je lopta završila pored gola.

Usledila je pomenuta prečka Tošića, a na drugoj strani, najbolju priliku za Australiju u prvih 45 minuta propustio je Špiranović, kada je posle solo-prodora šutirao ka golu Srbije sa oko 20 metara, ali je Stojković bez problema odbranio.

Posle velikog odmora, situacija je ostala nepromenjena, Srbija je nastavila da napada, dok su Australijanci čekali šansu iz kontranapada. Prvu ozbiljniju priliku u drugih 45 minuta imao je Fejsa, kada je ušao u šesnaesterac, ali je zatim šutirao samo preko gola.

Uprkos inicijativi tima Srbije, Australija je bila ta koja je slavila prvi pogodak, u 69. minutu. Posle odličnog centaršuta po zemlji lopta je prošla kompletnu odbranu srpskog tima, uključujući i golmana Stojkovića, da bi je na drugoj stativi dočekao Zadković, koji je šalje u nebranjenu mrežu.

Brzo je Australija imala priliku za još jedan pogodak, ali je Celeski u 74. minutu propustio priliku da reši pitanje pobednika, kada je pogodio stativu, udarcem sa 15-ak metara.

Ipak, srpski tim brzo je uspeo da se oporavi od šoka. Samo 10 minuta nakon vodećeg pogotka Australijanaca Rajković je uspeo da izjednači, udarcem glavom sa oko 5 metara posle centaršuta Živkovića iz ugla.

Đukićev tim nastavio je da napada, ali je potpuni preokret izostao. Najbolju priliku do kraja propustio je Mrdaković, kada je, posle kornera, primio loptu na oko 8 metara, a zatim, nebranjen, šutirao loptu daleko iznad prečke. U nadoknadi vremena, Kačar je šutirao sa oko 18 metara, ali samo pravo u golmana.

Srpski tim ostao je tako bez 3 boda u meču koji su svi iz Đukićeve ekipe isticali kao najbitniji u borbi za plasman u četvrtfinale. U sledećem kolu, Srbija se sastaje sa Obalom Slonovače, u nedelju, takođe u Šangaju.

Kompletne rezultate prvog kola možete pogledati ovde.

Australija - Srbija 1:1 (0:0)

Strelci: Zadković u 69. minutu za Australiju, a Rajković u 78. za Srbiju.
Gledalaca: 40.000 gledalaca, stadion 'Šangaj', sudija Džerom Damon (Južna Afrika)
Žuti kartoni: Špiranović, Meklanahan (Australija) i Zoran Tošić (Srbija).

Australija: Federići, Meklanahan, Nord, Tompson (Sarkis), Miligen (Celeski), Špiranović, Topar-Stenli, Rukavica (Bridž), Zadaković, Karni, Muslijak.

Srbija: Stojković, Jovanović, Kolarov, Tomović, Rajković, Smiljanić, Gulan (Kačar), Fejsa (Živković), Zoran Tošić, Rakić (Mrdaković), Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu