Nova vest
Olimpizam

Petak, 12.05.2017.

17:51

Počele četvrte Sportske igre mladih u Srbiji

Sportske igre mladih, četvrte porede, počeće 12. maja u Beogradu, posle čega će se takmičenja proširiti na još 30 gradova u našoj zemljii.

Izvor:

Autor:

Počele četvrte Sportske igre mladih u Srbiji
igremladih.rs

Igre mladih u Hrvatskoj u petak otvorio je predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, a one narednog vikenda počinju u našoj zemlji, kao i u Bosni i Hercegovini.

Ovo je izvrsna inicijativa koja je u proteklih 21 godinu okupila skoro milion mladih, pa smatram da je potrebno nastaviti je i još više proširivati. Dobro je da ima i međunarodnu dimenziju. Čestitam i svim drugim gradovima koji će učestvovati u narednim mesecima, do tradicionalnog velikog finala u Splitu", rekao je premijer Hrvatske.

Očekuje se da će učešće uzeti preko 150.000 dece, u preko 30 sportova, a program pre svega pruža mogućnost potpuno besplatnog učešća, promovišući druženje i uživanje u raznim sportskim aktivnostima.

"Najveći uspeh je što je od prvih igara pa do danas apsolutno sve za decu besplatno, a pravo učešća ima baš svako dete. Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, kao visokom pokrovitelju projekta, lično premijeru Aleksandru Vučiću, svim sponzorima, donatorima, društveno odgovornim kompanijama, kao i svim ljudima koji su podržali ovu sjajnu manifestaciju. Vlada Srbije i resorna ministarstva su nam pružili podršku, što je za nas veoma značajno, s obzirom da su prepoznali važnost igara za region. Ove igre su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi". ističe Zdravko Marić, jedan od čelnih ljudi 'Sportskih igara mladih', uz svog brata Slavena.

Državno finale na programu je krajem jula u glavnom gradu Srbije, a iako je svečano otvaranje zakazano za nedelju – učesnici se već od petka nadmeću u 'između dve vatre', dok je u subotu na programu šah.

"Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije i lično premijeru Aleksandru Vučiću na ogromnoj podršci i pomoći. Kao i svim sponzorima i donatorima, kao društveno odgovornim kompanijama koje su podržale naš projekat", navodi se na sajtu 'igremladih.rs'.

Najuspešniji finalisti SIM Srbije će kroz igru i druženje odmeriti sportsku spretnost sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u periodu od 20. do 30. avgusta na finalu u Splitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

1 d

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu