Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 28.06.2009.

13:29

Kesar: "Obećavam dobru borbu"

Na Univerzijadi u Beogradu pažnju privlači košarkaški turnir, za koji selektor Srbije Aleksandar Kesar kaže da je veoma jak i da ne može da prognozira plasman.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Naša obaveza kao domaćina je da damo svoj maksimum i da predstavimo zemlju na pravi način i da postignemo što je moguće bolji rezultat. Turnir je veoma jak, dolaze kvalitetni timovi, a nekada iako ste najbolji morate imati sreće da osvojite medalju", rekao je Kesar.

Selektor univerzitetske košarkaške reprezentacije rekao je da su pripreme bile dobre i da u timu vlada dobra atmosfera.

"Uradili smo mnogo toga...Najvažnije je da je postignuta dobra atmosfera, što mi treneri kažemo, hemija u timu. Što se tiče igre, postavke, detalja, mislim da je to urađeno kvalitetno. Moja filozofija je brza i agresivna košarka i pokušaćemo to da sprovedemo", rekao je Kesar.

Univerzijada počinje 1. jula, a košarkaši Srbije takmičenje počinju 2. jula mečom protiv Grčke. Kesar je rekao da će na turniru učestvovati najjače svetske selekcije, i da mu protivnici nisu nepoznati.

"Poznajemo prilično rivale. Koristimo tri 'skauting' mreže... Imaćemo sve informacije do početka turnira. Dolaze ekipe iz celog sveta i nije lako, ali mi u stručnom štabu imamo velike profesionalce koji rade svoj posao na najvišem mogućem nivou", rekao je Kesar.

Trener je kazao da deo ekipe već ima iskustvo sa Univerzijade u Bangkoku, što bi trebalo da bude od pomoći timu koji prvi put nastupa na velikom takmičenju.

"Imao sam veliku sreću da je jedan deo reprezentacije, uključujući i stručni štab, učestvovao na Univerzijadi u Bangkoku, tako da apsolutno znamo šta nas očekuje...To je dragoceno iskustvo. Velika takmičenja, kao što su Univerzijada ili Olimpijada, vrlo su specifična i mora da se bude izuzetno prilagodljiv", kazao je on.

Kesar je rekao da očekuje punu podršku beogradske publike na košarkaškom turniru.

"Verujem u Beogradjane da će doći da isprate naš košarkaški tim. Uopšte, primamljivo je takmičenje, biće velikih imena na terenu i verujem da ćemo imati veliku podršku", rekao je Kesar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu