Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 03.11.2016.

12:16

Aleksandar Šapić želi na čelo OKS

Trofejni srpski vaterpolista Aleksandar Šapić planira da se kandiduje za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Izvor: AK

Autor: AK

Aleksandar Šapić želi na čelo OKS
Foto: Tanjug (arhiva)

Posle osam godina sa mesta prvog čoveka OKS odlazi Vlade Divac, a novi predsednik bi trebalo da bude izabran do kraja godine.

"Kandidovaću se 99% za predsednika OKS. Smatram da sa svojih 38-39 godina, kako sportskim iskustvom, tako i poslom kojim se trenutno bavim, mogu znatno da doprinesem radu OKS i vratim srpskom sportu ono što je meni kroz vaterpolo dao", rekao je Šapić za "Nedeljnik".

Šapić je već nekoliko godina predsednik opštine Novi Beograd, a ambicija mu je da jednog dana bude i gradonačelnik Beograda.

"Mnogi su mi zamerali što poslednjih sedam, osam godina praktično nisam učestvovao u našem sportu. OKS je konačno prilika da se vratim u njega. Nemam šta da krijem, voleo bih da budem u prilici da vodim OKS. Bila bi mi velika čast. Uslove nisam detaljno izučavao, ali sam uvideo da ispunjavam ono što je ispunjavao i Vlade Divac prilikom kandidature u oba svoja mandata. S obzirom da je sadašnji statut bio važeći i tada, ne vidim razlog da bude nekih problema", istakao je Šapić.

Divac OKS napušta "ljut, razočaran zbog svega što mu se desilo" i vraća se u SAD.

"Žao mi je što takva veličina kakav je Divac odluči da ode odavde. To je velika šteta za Srbiju. Eventualne probleme u budućnosti ću komentarisati kad se sa njima suočim. Jedno je sigurno, ukoliko dođem na čelo OKS, u njemu neću statirati, kao što nikad nisam statirao u životu", zaključio je Šapić priču o kandidaturi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu