Nova vest
Odbojka

Subota, 18.10.2014.

09:55

WL: TENT slavio na otvaranju

Odbojkašice TENT-a pobedile su beogradski Radnički sa 3:0 na otvaranju nove sezone u Wiener Städtische ligi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Obrenovčanke su do pobede došle sa 25:18, 25;22, 25:15, posle jednog sata i 15 minuta igre, a ostali mečevi igraju se od subote do utorka.

U subotu se u Staroj Pazovi sastaju Jedinstvo i Kolubara, u nedelju šampion Vizura gostuje Železničaru, dok Crvena zvezda dočekuje Dinamo, a kolo u utorak zatvaraju Spartak i Kraguj.

TENT je u Ubu došao do prve pobede protiv povratnika u društvo najboljih. Gošće su imale priliku da meč učine zanimljivijim, ali su propustile svoje prilike u prva dva seta.

U prvom, Radnički je igrao vrlo dobro, vodio je sa 17:14, ali je tada usledio veliki pad. Iskusnija ekipa iz Obrenovca je to znala da iskoristi, serijom od čak sedam poena preuzela je vođstvo (21:17) i potom mirno privela set kraju za 25:18.

U drugom periodu nije bilo toliko oscilacija u igri oba tima. Uglavnom je prednost bila na strani domaćih, pa je TENT vodio sa 4:1, 12:9, ali je Radnički nekoliko puta dolazio do izjednačenja. Poslednji put pri rezultatu 20:20. U završnici je ipak TENT imao više koncentracije za 25:22.

U trećem periodu je bilo najmanje uzbuđenja. Obrenovčanke su očigledno slomile otpor krstašica, vrlo brzo su povele (8:4), a potom samo uvećavale prednost do konačnih 25:15.

Sanja Kaličanin bila je najbolja u pobedničkom timu sa 14 poena, Jovana Jovičić je imala 12, a Milica Ćeranić 11. Kod Radničkog, Lečićeva je imala 12 poena, a Marinkovićeva jedan manje.

Wiener liga, prvo kolo
petak, 17. oktobar
TENT – Radnički 3:0
subota, 18. oktobar
Jedinstvo – Kolubara
nedelja, 19. oktobar
Železničar – Vizura
Crvena zvezda – Dinamo
utorak, 21. oktobar
Spartak – Kraguj

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu